Tove Bjørgaas rapporterer direkte fra USA. Skjermbilde NRK Dagsrevyen.
Del

Tove Bjørgaas blir slaktet på sosiale medier etter sin opptreden på Dagsrevyen i forbindelse med Trumps møte med Vladimir Putin.

annonse

Donald Trump møtte Vladimir Putin i Helsinki der den amerikanske presidenten hevdet at forholdet til Russland aldri har vært verre, men at dette nå er endret siden de to møttes på tomannshånd.

– Uenighetene mellom våre land er velkjente, og vårt forhold har aldri vært verre enn det var nå. Men det endret seg for omtrent fire timer siden, sa Donald Trump etter møtet med Vladimir Putin.

Trump-negativ

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Møtet fikk som forventet stor plass under kveldens Dagsrevyen-sending, og Tove Bjørgaas ble tatt inn live fra Washington. Der kunne hun tegne et bilde av et USA i raseri.

De aller fleste var enig at Putin kom best ut av dette. Mange tror at dette vil forandre forholdet til Russland i mange år fremover. Mange vet nesten ikke hva de skal tro, så sterke er reaksjonene. Det at Trump stoler mer på Putin enn sine europeiske allierte mener mange er helt klart etter dette møtet, fortalte en streng Tove Bjørgaas til NRK-kollega Yama Wolasmal.

Reaksjonene lot ikke vente på seg på sosiale medier, og flere omtaler Bjørgaas som en propagandist som burde miste jobben.

– Det er ren propaganda hun (Bjørgaas) og de fleste andre journalister i NRK bedriver. På linje med Nord-Korea, raser en person på Twitter etter å ha sett Tove Bjørgaas rapportere direkte fra USA etter møtet med Vladimir Putin.

annonse

 

Det at den utgående USA-korrespondenten bruker «mange», og «de fleste» som kilder i sin rapportering, er også noe som er blitt lagt merke til av norske TV-seere.

– Bjørgaas «verifiserer» sine utsagn om Trump med «Noen hevder at», «det sies at» , veldig lettvint måte å rapportere på, reagerer en person på Twitter.

Andre mener hun bør fratas sin stilling.

– Hun er en aktivist som bør fratas sin stilling, skriver en annen.

annonse

Tove Bjørgaas slutter som USA-korrespondent denne sommeren og skal etter planen jobbe som journalist på NRK Marienlyst til høsten.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører