Tove Bjørgaas rapporterer direkte fra USA. Skjermbilde NRK Dagsrevyen.
Del saken
 • 3.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Tove Bjørgaas blir slaktet på sosiale medier etter sin opptreden på Dagsrevyen i forbindelse med Trumps møte med Vladimir Putin.

Donald Trump møtte Vladimir Putin i Helsinki der den amerikanske presidenten hevdet at forholdet til Russland aldri har vært verre, men at dette nå er endret siden de to møttes på tomannshånd.

– Uenighetene mellom våre land er velkjente, og vårt forhold har aldri vært verre enn det var nå. Men det endret seg for omtrent fire timer siden, sa Donald Trump etter møtet med Vladimir Putin.

Trump-negativ

Møtet fikk som forventet stor plass under kveldens Dagsrevyen-sending, og Tove Bjørgaas ble tatt inn live fra Washington. Der kunne hun tegne et bilde av et USA i raseri.

De aller fleste var enig at Putin kom best ut av dette. Mange tror at dette vil forandre forholdet til Russland i mange år fremover. Mange vet nesten ikke hva de skal tro, så sterke er reaksjonene. Det at Trump stoler mer på Putin enn sine europeiske allierte mener mange er helt klart etter dette møtet, fortalte en streng Tove Bjørgaas til NRK-kollega Yama Wolasmal.

Reaksjonene lot ikke vente på seg på sosiale medier, og flere omtaler Bjørgaas som en propagandist som burde miste jobben.

– Det er ren propaganda hun (Bjørgaas) og de fleste andre journalister i NRK bedriver. På linje med Nord-Korea, raser en person på Twitter etter å ha sett Tove Bjørgaas rapportere direkte fra USA etter møtet med Vladimir Putin.

 

Det at den utgående USA-korrespondenten bruker “mange”, og “de fleste” som kilder i sin rapportering, er også noe som er blitt lagt merke til av norske TV-seere.

– Bjørgaas “verifiserer” sine utsagn om Trump med “Noen hevder at”, “det sies at” , veldig lettvint måte å rapportere på, reagerer en person på Twitter.

Andre mener hun bør fratas sin stilling.

– Hun er en aktivist som bør fratas sin stilling, skriver en annen.

Tove Bjørgaas slutter som USA-korrespondent denne sommeren og skal etter planen jobbe som journalist på NRK Marienlyst til høsten.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 3.5K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]