Fra Survival Expo i Paris, Frankrike. Foto: AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
annonse
annonse

Storuman folkehøyskole satser på et nytt kurs, som er både unikt og aktuelt. Opplæringen skal omfatte kursing i hvordan man forbereder seg på krise. Skolen lot seg inspirere av en nylig uttalelse fra Myndigheten for samhällsskydd- och beredskap, der det ble sagt at hver svenske bør være forberedt på å klare seg i syv dager på egen hånd, dersom krise skulle oppstå. Interessen for kurset skal ifølge SVT være stor.

Begrepet preppers kommer fra det engelske verbet prepping, å preparere eller forberede, og betegner mennesker som bedriver ulike former for survivalisme. Det vil si, preppers forbereder seg på kriser og nød, som for eksempel om den politiske og sosiale orden kollapser.

I mai publiserte svenske myndigheter en brosjyre med råd og tips for hva vanlige borgere skal foreta seg, dersom det skulle komme en krise eller krig. I brosjyren blir våre naboer i øst meddelt om at opprettholdelsen av Sveriges sikkerhet og trygghet er et felles ansvar som alle landets innbyggere må ta. I tillegg advares svensker mot å lese nye medier, alternativer til gamle medier som Aftonbladet eller Expressen.

annonse

Ved Storuman folkehøyskole gleder de seg til å komme i gang.

– Det skal bli kjempespennende å komme i gang, sier Håkan Johnson, som blir forstander for den aktuelle opplæringen.

Til ny opplæring å være er interessen stor. 11 av 16 kursplasser skal allerede være opptatte.

annonse

– Mange tenker at prepper er nerder, men det inngår også mye sunn fornuft. Å lære seg å håndtere alternativer til eksempelvis matlaging og matoppbevaring, sier Johnson.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon