Svensk brosjyre
Del saken
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  

I sin nye brosjyre “Om krisen eller kriget kommer”, advarer svenske myndigheter mot å høre på alternative medier.

På norsk ville de nok ha sagt: «Lytt til NRK og ikke hør hva andre sier.» Vi har opplevd krig før, da holdt Quisling en tale på NRK 9. april og sa til det norske folk: «All motstand er nytteløs og ensbetydende med kriminell ødeleggelse av liv og eiendom.»

I de årene var det alternative medier som formidlet sannheten.

I Sverige er nok troverdigheten til gamlemedia mer svekket enn i Norge, og det sier litt. Etter 22/7 så bruke NRK Lars Gule og Øyvind Strømmen som «eksperter». Må vi bruke våre aller siste batterier langt der nede i kjelleren for å høre på dem? Sverige har sine egne utgaver: Ali Esbati og Henrik Arnstad.

En skal aldri si aldri, men at Sverige vil bli angrepet av en fremmed makt er nok lite sannsynlig slik situasjonen er nå. Men terror nevnes også, det kan nok være en mer overhengende fare? 

I alle fall er brosjyren en kort og grei forklaring om hvordan en skal klare seg igjennom en krisesituasjon.

Hva skulle du gjøre om din hverdag plutselig forandrer seg?

Strømmen går og det blir mørkt

Varmen i huset forsvinner

Kredittkortene virker ikke

Mobil og internett er offline

Det blir vanskelig å lage og lagre mat

Butikkene blir tomme

Det er ikke vann i springen og toalettet virker ikke

Umulig å skaffe bensin

Buss og bane står

Vanskelig å få tak i medisiner

– Lista er lang.

 

Undertegnede har opplevd noe liknende i Asia etter en tyfon. Den rev av tak og la hus flate, kokosnøtter gikk som basketballer mellom husene. Uværet var spådd, så folk hadde kjøpt inn stearinlys og nok drikke. Vi spilte kort den kvelden og ventet på at det skulle bli mørkt. Neste morgen så tenkte jeg som en nordmann: «Har de ikke fått på strømmen enda?»

Det var før jeg tok en tur ut, stolpene var falt ned og ledningene lå som spagetti. Det tok langt over en uke. Selvfølgelig hadde jeg ikke kontanter og minibanken var svart. Jeg har aldri hatt det så hyggelig, ble invitert på middag hver dag og naboer kom på døra med frokost.

Men tenk på hele 20 sider så nevnes det ikke at naboene må passe på hverandre og dele på det de har. Det er kun snakk om myndigheter og organisasjoner. Har samfunnet blitt så overstyrt at individet ikke skal ta ansvar sine medmennesker lenger?

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 56
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]