Aftenposten USA-korrespondent Christina Pletten har fordommer mot Trump og bør fjernes fra sin stilling som USA-korrespondent. Foto: Skjermdump Youtube.

Er det på tide at Aftenposten bytter ut sin USA-korrespondent siden hun ikke klarer å være nøytral i sin Trump-dekning?

annonse

Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten har fått så mye kritikk av egne lesere at nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen oppfordret personer i kommentarfeltet å komme med tilbakemeldinger om Trump-dekningen.

«Mange av dem som henvender seg til korrespondent Christina Pletten, klager på at vi ikke fremstiller Trump rettferdig, at vi i mindre grad dekker det som går bra og at vi overdriver det som er negativt med den amerikanske presidenten», skrev nyhetsredaktør Gundersen i et meningsinnlegg.

Sjekker man Plettens twitter-profil og leser hennes saker/meningsinnlegg om den amerikanske presidenten, er det liten tvil at korrespondenten, som er blitt sendt til USA på Aftenpostens regning, er en like stor Trump-motstander som TV 2-journalist Fredrik Græsvik.

Nyhetsredaktøren i Aftenposten skal ha ros for å oppfordre egne lesere til å komme med tilbakemeldinger, men hva hjelper det når Pletten fortsetter i samme spor kun timer etter at Gundersen strakte en hånd ut til Aftenpostens trofaste lesere?

 

Ingen konsekvenser?

Resett opplyste nordmenn om Trump-kritikken etter møtet med Putin. NTB hadde en drøss med saker som satte den amerikanske presidenten i dårlig lys. De fikk plass på Resett.

Men vi informerte også om de som forsvarte Trump, og som kalte Trump-kritikerne for sinnsforvirret. Med andre ord slapp Resett til begge sider.

Det gjør ikke Christina Pletten, og Aftenpostens rasende lesere har helt rett i sin kritikk. Blodrøde meninger bør ha tilholdssted i Dagsavisen og ikke i «konservative» Aftenposten.

Trump-møtet med Putin gjorde at MSM gikk amok. Christina Pletten inkludert, som re-tweetet alle negative tilbakemeldinger om den amerikanske Presidenten. Vi snakker flere titalls re-tweets per dag. Alle Trump-negative. Pletten velger for eksempel å re-tweete denne barnslige meldingen fra Adam Schiff i sitt forsøk på å drite ut Donald Trump.

Pletten re-tweeter kun de som er motstandere av Trump. Rand Pauls uttalelser i etterkant ønsker ikke Pletten å videreformidle. Hvorfor? Fordi hennes neppe ikke å være objektiv og nøytral. Hennes agenda synes å være sverte Trump.

Aftenpostens lesere får dermed kun en side av saken, og blir derfor ikke det spor bedre enn det NRK-Bjørgaas og TV 2-Græsvik serverer.

Nyhetsredaktøren burde kanskje tatt enda en prat med sin USA-korrespondent og videresendt de negative tilbakemeldingene hun fikk da Aftenposten ønsket tilbakemeldinger om Trump-dekningen.

Et vennskapelig råd fra Resett til Aftenposten: Lytt litt til leserne deres. De ønsker mer balanse.

 

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.