Kjell Magne Bondevik. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 2.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Kjell Magne Bondevik brukte sterke ord da han beskrev Donald Trumps visitt i Europa. Det har satt sinnene i kok.

«Forræder», «Drittsekk», «Logrer for Putin». Det har haglet med kritikk mot den amerikanske presidenten både fra inn og utlandet etter hans Europa-turne.

Journalister og politiske kommentatorer har stått i kø for å overgå hverandre i kritikk.

Tidligere statsminister og utenriksminister Kjell Magne Bondevik henger seg på Trump-kritikken, men går enda lengre enn de fleste og kaller Trump “utilregnelig” i et intervju som ble gjort til førstesideoppslag i Dagbladet på onsdag.

– I det ene øyeblikket tvitrer han et hardt budskap, mens etter å ha møtt topplederne, og kanskje funnet ut at de er hyggelige mennesker, går han tilbake på det. Det viser at han er utilregnelig, mener Bondevik.

Les også: Mener Trump-kritikere har «Trump Derangement Syndrome»

Det oppsiktsvekkende utspillet får mange til å reagere med sinne. Også hans egne kristne støttespillere mener han mistet fatningen i sin beskrivelse av den amerikanske presidenten.

Saken blir heftig diskutert på Dagbladets kommentarfelt på Facebook, siden de ikke har kommentarfelt på egen nettside.

Flere minner Bondevik på at han er ikke den som bør snakke høyest om utilregnelighet med tanke på hans egne avgjørelser da han satt som statsminister.

– Mannen som godkjente den kriminelle bombingen av Serbia er vel helst ikke den som skal snakke høyest om hvem som er utilregnelig, eller hva, Kjell Magne BOMBEVIK, skriver en mann.

Her er noen andre få reaksjoner (av mange) på Dagbladets Facebook-side:

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr

Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]