Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
annonse
annonse

Linda Noor i Minotenk etterlyser ikke-vestlige sjefer i staten. I en gjennomgang Dagens Næringsliv gjorde er det kun en, og det er daglig leder for dansekompaniet Carte Blanche: Hooman Sharifi.

Dette vil Minotek ha endret, slik at lederne i staten gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Linda Noor bruker likestillingen som eksempel. Det har ført til flere kvinner inn i ledende stillinger. Beklageligvis kommer hun ikke med noen løsninger, bare utallige ord satt etter hverandre, slik som vinden blåser bortover veien og utløser 3 millioner i statstøtte.

Men hvordan er status i hennes egen bransje?

annonse

Hun selv er norsk, men hun har konvertert til islam. Om det skal gi kvalifikasjoner til å være en talsperson for innvandrere, vites ikke. Eller kanskje det å melde overgang til islam gjør henne så fremmed at hun kan regnes som innvandrer? Hvem vet.

Antirasistisk senter ledes av Rune Berglund Steen, hans kompetanse strekker seg helt til å se rasisme på høylys dag. Riktig nok kan Berglund Steen av og til fremstå som fra en annen planet (og dermed virkelig en utlending), men sånn går det igjennom hele kostebinderiet. Det er kjemisk fritt for innvandrere på toppen av antirasist-NGOene.

Linda begrunner sitt krav om kvotering slik:

– Det vil føre til en sterkere integrering og tilhørighet, samt styrke tilliten til statsapparatet og mediene. Det vil også være en nødvendig buffer mot fremmedfiendtlighet og rasisme, når mangfold gjenspeiles i alle deler av samfunnets strukturer, også på toppen, på lik linje med resten av befolkningen. Slik normaliserer vi mangfold og hele diskursen rundt hva det vil si å være norsk vil automatisk bli romsligere og mer nyansert.

annonse

Ja, nordmenn blir sikkert vennlig innstilt av å bli satt som underordnede for folk som er kvotert inn på sjefsnivå på bakgrunn av at de har en annen etnisitet og religion enn dem selv.

Vi imøteser flere gode forslag fra statsstøttede norske konvertitter til islam i ukene som kommer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon