Det er mistanke om flere biler på to plasser i Bjørndal i Oslo ble påtent lørdag morgen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Dere som kommenterer på Resett, ikke glem at venstreradikale har følelser, sterke følelser som ligger til grunn for det de kaller «meninger». De har nemlig bedre meninger enn deg og meg og de må ikke støtes. Det er kanskje årsaken til at Radikal Portal har 22 000 lesere i måneden, langt mindre enn Resett har på en dag.

Bakgrunnen for Radikal Portals utbrudd denne gang er at Resett publiserte en NTB-melding om at 15 branner i Sverige var påsatt.

Utfordringen til Radikal Portal var at artikkelen kom fra NTB. Da kunne de ikke bruke følelser på Resett, og NTB er «innafor» på venstrekanten. Men Radikal Portal fant noe de kunne bruke fra kommentarfeltet vårt. Snakk om flaks.

annonse

– Ytre høyre-bloggen Resett postet en NTB-sak om at politiet mistenker at noen av skogbrannene skal være påsatt, noe som dessverre er ganske vanlig. I kommentarfeltet er det tilnærmet fullstendig enighet om at brannstifterne må være jihadister, skriver Joakim Møllersen hos Radikal Portal.

En skal ikke debattere med følelser. Om en har hodet på rett plass?

Deres eget kommentarfelt er som regel helt tomt, bortsett fra ett og annet følelsesutbrudd. Avsløringen om Resetts kommentarfelt fikk hos Radikal Portal bare en kommentar.

Tenke seg det? Vedkommende kom ikke heller med noen innspill, det var bare et opphetet følelsesutbrudd. Som om følelser skaper en debatt?

annonse

 

Radikal Portal er myntet på emosjoner

Propaganda appellerer til følelser: Uttrykksformen er anti-intellektuelt, propaganda treffer de som er styrt av sine følelser, men den bommer grovt på de som tenker selv.

Sensuren om innvandring i Sverige er streng, og det lille som kommer ut er sjelden fra etablerte medier. Sverige har vært herjet av bilbranner, og vi har også hatt tilløp til det i Oslo. I gamlemedia forklares det som en konsekvens av retorikken til Sylvi Listhaug og andre utløsende faktorer av sosioøkonomiske årsaker.

Tenkende mennesker må lese mellom linjene, slik mange leste Pravda under kommunismen, men det faller Radikal Portal tungt for brystet.

Hvem kan det da være som bedriver slik brannstifting?

Det spørsmålet interesserer ikke Radikal Portal. De er fokusert på leserens emosjonelle reaksjoner, og de må egges opp til å føle på andres vegne:

«Tenk nå får innvandrere skylda for brannene også, de får skylda for alt, rasisme er et økende og et alvorlig problem her i samfunnet. Bare se på Resetts kommentarfelt!»

annonse

Jeg tror Radikal Portal er litt misunnelige på at det faktisk finnes noen som har et levende kommentarfelt i det hele tatt. Men hvis de prøver å skrive litt om det som faktisk skjer i verden, får de kanskje noen kommentarer de også.

Lykke til!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon