illustrasjonsbilde. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dansk påtalemyndighet har tatt ut tiltale mot en imam fra Nørrebro i København for å ha uttrykt støtte til drap på jøder.

Det er første gang den aktuelle bestemmelsen i dansk straffelov blir brukt. Den er rettet mot såkalte hatpredikanter og ble innført 1. januar 2017.

I en preken i forbindelse med fredagsbønnen kom imamen med sterke utfall mot jøder, både med egne ord og ved å sitere Koranen.

annonse

– Dommedag kommer ikke før muslimene bekjemper jødene, slik at muslimene slår dem i hjel, og jøden vil skjule seg bak stein og trær, og steinen og trærne vil si: «O, muslim, O Guds tilbeder, det er en jøde bak meg, så kom og drep ham».

Det er ikke straffbart å sitere fra religiøse skrifter, men påtalemyndigheten mener at mannen også gjorde ordene til sine egne.

Imamen risikerer opptil tre års fengsel hvis han blir kjent skyldig, ifølge en pressemelding påtalemyndigheten sendte ut tirsdag. Mannen er også tiltalt for brudd på rasismeparagrafen.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon