Illustrasjonsfoto: Erik
annonse
annonse

Dette er en fantastisk sommer. Strålende sol, varmt, men med en lett bris. Vannet er lunkent og fint. Noen av oss kan nok tvile på om varmen egentlig er menneskeskapt, men i sommer synes jeg vi skal legge skepsisen til side og applaudere de som (etter klimalobbyens oppfatning) bidrar mest til at vi ikke hutrer oss gjennom strandlivet i våtdrakt (slik vi gjorde i fjor).

Og her ute i skjærgården er det mange som gjør en innsats. Jeg sitter og ser på den ene cabincruiseren etter den andre dure forbi, og til og med seilbåtene smyger seg grasiøst forbi på motorkraft.

Nå er det riktig nok slik at noen av disse CO2istene på sjøen kjører Tesla på land og dermed bidrar mindre enn de kunne til global oppvarming, men til gjengjeld vet jeg fra sikre kilder at de fleste av dem har dieselaggregater på samtlige av hyttene sine og oppvarmede svømmebasseng. Noen har også privatfly, vannscootere, traktor og tar helgeturer til europeiske storbyer. Og siden Tesla snart er konkurs, vil de trolig skrote disse også og finne tilbake til fossile, klimaforbedrende kjøretøy.

annonse

Som en bekjent sa det:

«Jeg håper virkelig Norge blir varmere – kan ikke huske en bedre sommer. Skal fortsette å kjøre min Mercedes G-AMG, som bruker 4 liter bensin per mil bykjøring og 2 liter på motorvei dersom den på noen måte er bidragsyter til dette været.»

Hvorpå en annen skjøt inn:

annonse

«Har fått meg dieselaggregat i hagen, hjemme og på hytta. Diesel gir lun strøm.»

Å bruke bensin og diesel er en god måte å bruke opp formuen på. Takk for en fin, varm sommer til alle dere med de høyeste CO2-avtrykken i den vestlige verden. Dere har fått mye hets og sjikane opp gjennom årene, men noen av oss vet å verdsette den innsatsen dere gjør for klimaet her nord.

Ja, ethvert bidrag for å utsette den neste istiden, som jo må komme en gang, bør applauderes.

Fortsatt god og varm sommer!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon