København, Danmark Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse

En undersøkelse viser at Danmark blir besøkt av langt færre muslimske turister enn Norge, Sverige og Tyskland. Vårt naboland i sør har forbud mot ansiktsslør på offentlig plass, og mot halalslakt, hvilket resulterer i at færre muslimer ønsker å feriere i landet. Dette skriver The Local.

annonse

Danmark rangeres lavt hva gjelder såkalt muslimvennlige ferietilbud. I Nederland kan muslimske turister finne sin nærmeste moské via såkalte halalapper på sine telefoner. I Tyskland og Sveits er flere hoteller utrustet med koran og kompass på rommene.

annonse

I en rangering kalt 2018’s Global Muslim Travel Index havner Danmark på en 84. plass. Av landene i Skandinavia er det Sverige som rangeres høyest, på plass 75, mens Norge havner på en 77. plass.

Mehmet Taran, som er direktør ved et muslimsk reiseselskap ved navn Borealis Destination Management, tror at Danmark ikke opplever like mye muslimsk turisme på grunn av forbudet mot halalslakt.

– De kan alltids få en shawarma, men det er vanskelig å finne restauranter, særlig de som ikke er dyre, og som serverer halalkjøtt, sier Taran.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.