København, Danmark Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse
annonse

En undersøkelse viser at Danmark blir besøkt av langt færre muslimske turister enn Norge, Sverige og Tyskland. Vårt naboland i sør har forbud mot ansiktsslør på offentlig plass, og mot halalslakt, hvilket resulterer i at færre muslimer ønsker å feriere i landet. Dette skriver The Local.

Danmark rangeres lavt hva gjelder såkalt muslimvennlige ferietilbud. I Nederland kan muslimske turister finne sin nærmeste moské via såkalte halalapper på sine telefoner. I Tyskland og Sveits er flere hoteller utrustet med koran og kompass på rommene.

I en rangering kalt 2018’s Global Muslim Travel Index havner Danmark på en 84. plass. Av landene i Skandinavia er det Sverige som rangeres høyest, på plass 75, mens Norge havner på en 77. plass.

annonse

Mehmet Taran, som er direktør ved et muslimsk reiseselskap ved navn Borealis Destination Management, tror at Danmark ikke opplever like mye muslimsk turisme på grunn av forbudet mot halalslakt.

– De kan alltids få en shawarma, men det er vanskelig å finne restauranter, særlig de som ikke er dyre, og som serverer halalkjøtt, sier Taran.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon