København, Danmark Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix
annonse

En undersøkelse viser at Danmark blir besøkt av langt færre muslimske turister enn Norge, Sverige og Tyskland. Vårt naboland i sør har forbud mot ansiktsslør på offentlig plass, og mot halalslakt, hvilket resulterer i at færre muslimer ønsker å feriere i landet. Dette skriver The Local.

Danmark rangeres lavt hva gjelder såkalt muslimvennlige ferietilbud. I Nederland kan muslimske turister finne sin nærmeste moské via såkalte halalapper på sine telefoner. I Tyskland og Sveits er flere hoteller utrustet med koran og kompass på rommene.

I en rangering kalt 2018’s Global Muslim Travel Index havner Danmark på en 84. plass. Av landene i Skandinavia er det Sverige som rangeres høyest, på plass 75, mens Norge havner på en 77. plass.

Mehmet Taran, som er direktør ved et muslimsk reiseselskap ved navn Borealis Destination Management, tror at Danmark ikke opplever like mye muslimsk turisme på grunn av forbudet mot halalslakt.

– De kan alltids få en shawarma, men det er vanskelig å finne restauranter, særlig de som ikke er dyre, og som serverer halalkjøtt, sier Taran.

Annonser
  • 416
  •  
  •  
   

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]