Aftenposten og Minerva synes heller lite om å bli sett på som Nordfronts løpegutter.
annonse
annonse

Sofia Rana påstår i en kronikk på Medier24 at Aftenposten og Minerva er «rasister». Tilsvaret lot ikke vente på seg, brått kunne Medier24 publisere 2 stykker, en fra Aftenposten og en fra Minerva.

Ironisk nok var det Aftenposten som publiserte kronikken til Sofia Rana, der hun påsto at Resett er rasister. Et venstrehåndsarbeid som aldri burde ha blitt publisert, men det gjorde Aftenposten og det på kvinnedagen 8 mars. Men de skal ha seg frabedt å bli kalt «rasister» selv. Sofia Rana er også skribent på Radikal Portal, der anklaget hun også Resett for å være rasister.

Resett er dessverre vant til useriøse beskyldninger, men Sofia Ranas har satt gamlemedia i harnisk. Hun begynte med denne overskriften:

annonse

– Aftenposten og Minerva driver tvilsom kampanjejournalistikk mot asylaktivisten Elin Ersson

«Det er en hån mot redelig nyhetsformidling».

Elin Ersson forhindret utsendelse av en afghaner på et fly i Sverige. Aftenposten og Minerva skrev at asylsøkeren var straffedømt.

Den informasjonen var ny for Sofia Rana, hun trodde ikke på det og anklager dem for å hente informasjon fra Fria Tider og Nordfront. Det var bare de som skrev at afghaneren var straffedømt. Svenske medier nevnte ikke det, og hun brukte følgende sammenlikning:

annonse

– Dette blir som om journalister fra respektable mediehus i Sverige skulle hente informasjon fra hjemmesnekrede blogger som HRS eller resett.no og kalle dette norske medier. Det er en hån mot redelig nyhetsformidling.

Men så viser det seg at mannen er dømt for mishandling og at Sofia Ranas anklage om bruk av Fria Tider og Nordfront var falsk. Minerva hadde en link i artikkelen til en finsk avis og Aftenposten besvarer følgende:

– Det er underlig at hun kan trekke denne konklusjonen, når nettstedet Fria Tider selv oppgir storavisene Helsingin Sanomat og Dagens Nyheter som kilder til opplysningen om dommen.

– Derfor reagerer vi også når en slik ukritisk omfavnelse av potensielt lovstridig sivil ulydighet utgjør bakgrunnen for å sette helt alminnelig journalistikk i bås med høyreekstreme og nynazister, skriver Minerva og legger til sarkastisk:

– Når kritikken attpåtil er basert på flere beviselig gale påstander, får vi nesten bare håpe at det hele skyldes at Rana ikke kom forbi Minerva betalingsmur.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon