Gunnar Stavrum, sjefsredaktør i Nettavisen. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
annonse

Nettavisens driftsresultat falt fra 21,4 millioner kroner i 2016 til 10 millioner kroner i 2017, mens resultat før skatt falt fra 21,1 millioner kroner til 10,2 millioner kroner. Det er i begge tilfellene en reduksjon på om lag 50 prosent. Samtidig faller også inntektene, fra 138,6 millioner kroner i 2016 til 130,9 millioner i 2017. Dette rapporterer Dagens Næringsliv.

Redaktør Gunnar Stavrum hevder at reduksjonen skyldes overgangen til en ny pensjonsordning, og mener at driften i 2017 var tilnærmet lik den i 2016. På tross av de dystre tallene har Stavrum selv fått en solid lønnsøkning i perioden. I 2016 hadde han en samlet lønn på 2,6 millioner kroner, og i 2017 hadde denne summen vokst til 2,9 millioner. Selv benekter han at han har fått lønnsøkning på 300 000 kroner.

– Min lønn består av en del elementer. Jeg har blant annet en bonusavtale og en bilavtale, så det er ikke slik at jeg har gått opp 300 000 i fastlønn, sier Stavrum.

annonse

Resett var blant nyhetsformidlerne som i april omtalte redaktør Stavrums interne e-post til de ansatte i Nettavisen, der han drøftet det som ble beskrevet som en massiv lekkasje til Resett, Document og Rights, som DN på sin side omtaler som “ytre høyre”.

Gunnar Stavrum innrømmer at han skrev e-post, der han advarte mot det han kaller “tre farlige konkurrenter på høyresiden av politikken”, men avviser overfor DN at han er bekymret for lekkasjen i dag.

– Jeg var opptatt av at vi ikke skulle gi bort noen stoffområder som våre lesere er interessert i. Men når det gjelder fakta, så har vi ikke registrert noen trafikkovergang til disse små nettstedene. Vi har vekst i vår trafikk, og denne sommeren har vi vesentlig høyere trafikk enn samme tidsperiode i fjor, sier Stavrum.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse