OSLO 26. september, 2017. Generalsekretær i Islamsk Råd Norge, Mehtab Afsar (th), leder av kvinnegruppen Smaira Iqbal og styreleder Zaeem Shaukat (t.v) etter møtet mellom Islamsk Råd Norge og Kulturdepartementet om statsstøtten til organisasjonen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Del saken
  • 6.1K
  •  
  •  
  •  
  •  

Smaira Iqbal, som leder kvinnekomiteen i Islamsk Råd Norge (IRN) skriver i en artikkel i Aftenposten i dag om sitt syn på mannen som ikke fikk fornyet vikariatet da han nektet å håndhilse. Hun mener at det i Norge må vise større forståelse for andres praktisering av sin tro og støtter hans rett til ikke å ta en kvinne i hånden. Hun mener at Norge må vise større toleranse.

Hvorfor skal  Norge vise større toleranse for en verdi som ikke er norsk? Vi snakker om at innvandrere skal integrere seg i Norge. Det er da ikke Norge som skal integrere seg for innvandrerne? Det er høyst frivillig å komme og bo i Norge. Det er høyst frivillig å bli i Norge. I Norge gjelder norske verdier.

Norske verdier er ikke islam, halalkjøtt, hijab eller burkini. Norge er et kristen land basert på kristne verdier. I toleransens navn har vi akseptert verdier som er uforenlige med våre egne. Det er Norge som integrer seg og ikke motsatt. Man gis en rett til å praktisere sin religion privat, men flytter man til et nytt land må man akseptere andre måter å kle seg på andre måter å spise og leve på. Når man flytter til et annet land, må det være en del av beslutningsgrunnlaget om man kan leve i et annet land som er forskjellig fra det landet man kommer fra.

Vi spiser halalkjøtt når vi er i et muslimsk land, men i Norge slaktes kjøttet på vår måte. Når vi er i Iran kler vi oss med hijab, men ikke i Norge.

Barn i Norge skal ikke bære hijab. Det er et overgrep mot et lite barn. Det går vår  mot rett til å bestemme selv, tenke selv og rett til å utvikle oss selv som vi ønsker. Det er ikke forenlig med norske verdier.

Kjære Smaira Iqbal,

Dersom du leser detter innlegget, lurer jeg på hvor er din toleranse for våre verdier som er forskjellige fra dine? Er det du som må vise toleranse for det landet du har flyttet til?

Jeg synes du skal tenke over dine verdier og din toleranse før du forlanger at vi skal tolerere mer av det intolerante. Det er ikke etniske norske som skal integrere seg, men du som har kommet hit som skal integrere deg i Norge. På akkurat samme måte som vi må tilpasse oss når vi kommer til ditt land. Jeg har selv gått på skole i et muslimsk land og det er da ingen som kommer dit som krever rettigheter. Vi tilpasser oss reglene slik de er i det landet.

Du avslører i ditt innlegg at du har ingen hensikt å integrere deg i Norge.

Appell

Debatten rundt håndhilsing viser veldig tydelig hvorfor integrering ikke lykkes i Norge. Det er etniske norske som skal integrere seg og ikke omvendt.

Det siste utspillet til likestillingsombudet om at det er greit for menn å nekte å håndhilse på kvinner viser at vi må kjempe for våre verdier fremover. Det er trist at det har kommet så langt og galt av sted som Hanne Bjurstrøm representerer.

Å støtte moskeene som jobber mot  norske verdier økonomisk må vi slutte med.

Vi trenger nye politikere, nye journalister, menn og kvinner som vil kjempe for Norge og verdier vi har bygget opp gjennom generasjoner.

  • 6.1K
  •  
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]