Christian Tybring Gjedde etterlyser sterkere reaksjoner etter at Hanne Bjurstrøms uttalelse om håndhilsing. Foto: NTB scanpix.

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde etterlyser sterkere reaksjoner mot likestillingsombudet etter at Hanne Bjurstrøm uttalte at det ikke er nødvendig for muslimske menn å håndhilse på kvinner.

annonse

Tidligere denne uken ble det kjent at en muslimsk vikar ved Ekeberg barneskole ikke ville håndhilse på kvinner av religiøse årsaker. Dette medførte at han ikke fikk jobbe videre på skolen.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ble i ettertid intervjuet at Vårt Land angående saken. Hun mente at vi må være åpne for andre måter å hilse på enn ved å håndhilse.

– Selvfølgelig skal man behandle kolleger med respekt, men det er det mange måter å gjøre på. Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, i stedet for å håndhilse, uttalte den tidligere arbeidsministeren for Arbeiderpartiet til Vårt Land.

En av de som er sjokkert over uttalelsene til Hanne Bjurstrøm er Christian Tybring-Gjedde (Frp) som er oppgitt over at kjønnsdiskrimineringen ikke får konsekvenser.

annonse
annonse

– Bjurstrøm har vist at hun er fullstendig ukvalifisert for den jobben hun er satt til å utføre. Men som alltid er det ingen som reagerer og hennes aksept av kjønnsdiskriminering får ingen konsekvenser, skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

Frp-politikeren minner Bjustrøm på at hennes oppgave er å overvåke samfunnet slik at ingen blir forskjellsbehandlet i arbeidslivet på bakgrunn av kjønn eller etnisk opprinnelse, men at hun istedet gjør narr av sitt eget oppdrag.

– I følge henne er menn som baserer sitt verdisyn på islams lover unntatt. Islams lover er nemlig i hennes verden overordnet Norges demokratiske og sekulære lover. Hva om hun ble et forbilde for muslimske fundamentalister og holdt seg hjemme, spør en oppgitt Tybring-Gjedde.

Andre reaksjoner

Mange sier seg enig med Tybring-Gjedde og mener det er på tide at Hanne Bjurstrøm trekker seg fra likestillingsombudet.

– Hun bør miste stillingen. Her bør Frp gå inn med makt å kreve hennes avskjed. Hun forstår tydeligvis ikke signalet hun sender. Og da har hun heller ikke noe i stillingen å gjøre, skriver en person.

En annen mener Bjurstrøm skaper mer rasisme i Norge.

– Hun svikter sine egne, sin nasjon og kultur, sitt kjønn og etterkommere! Skamme seg, slikt skaper rasisme, skrives det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.