Christian Tybring Gjedde etterlyser sterkere reaksjoner etter at Hanne Bjurstrøms uttalelse om håndhilsing. Foto: NTB scanpix.
Del saken
 • 4.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde etterlyser sterkere reaksjoner mot likestillingsombudet etter at Hanne Bjurstrøm uttalte at det ikke er nødvendig for muslimske menn å håndhilse på kvinner.

Tidligere denne uken ble det kjent at en muslimsk vikar ved Ekeberg barneskole ikke ville håndhilse på kvinner av religiøse årsaker. Dette medførte at han ikke fikk jobbe videre på skolen.

Likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm ble i ettertid intervjuet at Vårt Land angående saken. Hun mente at vi må være åpne for andre måter å hilse på enn ved å håndhilse.

– Selvfølgelig skal man behandle kolleger med respekt, men det er det mange måter å gjøre på. Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, i stedet for å håndhilse, uttalte den tidligere arbeidsministeren for Arbeiderpartiet til Vårt Land.

En av de som er sjokkert over uttalelsene til Hanne Bjurstrøm er Christian Tybring-Gjedde (Frp) som er oppgitt over at kjønnsdiskrimineringen ikke får konsekvenser.

– Bjurstrøm har vist at hun er fullstendig ukvalifisert for den jobben hun er satt til å utføre. Men som alltid er det ingen som reagerer og hennes aksept av kjønnsdiskriminering får ingen konsekvenser, skriver Tybring-Gjedde på Facebook.

Frp-politikeren minner Bjustrøm på at hennes oppgave er å overvåke samfunnet slik at ingen blir forskjellsbehandlet i arbeidslivet på bakgrunn av kjønn eller etnisk opprinnelse, men at hun istedet gjør narr av sitt eget oppdrag.

– I følge henne er menn som baserer sitt verdisyn på islams lover unntatt. Islams lover er nemlig i hennes verden overordnet Norges demokratiske og sekulære lover. Hva om hun ble et forbilde for muslimske fundamentalister og holdt seg hjemme, spør en oppgitt Tybring-Gjedde.

Andre reaksjoner

Mange sier seg enig med Tybring-Gjedde og mener det er på tide at Hanne Bjurstrøm trekker seg fra likestillingsombudet.

– Hun bør miste stillingen. Her bør Frp gå inn med makt å kreve hennes avskjed. Hun forstår tydeligvis ikke signalet hun sender. Og da har hun heller ikke noe i stillingen å gjøre, skriver en person.

En annen mener Bjurstrøm skaper mer rasisme i Norge.

– Hun svikter sine egne, sin nasjon og kultur, sitt kjønn og etterkommere! Skamme seg, slikt skaper rasisme, skrives det.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 4.7K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]