Geir Lippestad Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Advokat Geir Lippestad har skrevet et langt innlegg på sin Facebook-side der han forsvarer muslimers rett til å nekte og håndhilse på norske kvinner. Han får støtte fra islamisten Fahad Qureshi. 

annonse

Etter at en muslimsk mann, som var vikarlærer på en skole i Oslo, nektet å håndhilse på sine kvinnelige kolleger, har blant annet likestillingsombudets Hanne Bjurstrøm støttet muslimske menns valg av å hilse hvordan de vil.

– Man kan for eksempel også se i øynene og nikke til personen, istedenfor å håndhilse. Vi må være åpne for at det finnes andre måter, sa likestillingsombudets Hanne Bjurstrøm tidligere denne uken.

Advokat Lippestad har kastet seg inn i debatten på Facebook og hevder at mangfoldet innebærer at vi blir utfordret, og at vi bør respektere de som ikke ønsker å håndhilse.

– Mangfold innebærer at vi blir utfordret. Et relevant spørsmål til mannen som ikke ville håndhilse på en kvinnelige kollegaer vil følgelig være – skyldes dette at du vil vise kvinner respekt? Eller er det et utrykk for kvinneforakt? Svaret bør være avgjørende for reaksjonen. Ikke det faktum at i Norge håndhilser vi, skriver advokaten.

– Jeg kan love at på den arbeidsplassen jeg er sjef, kan du hilse på meg på akkurat den måten du ønsker, så lenge dine intensjoner er gode.

En av de mange som har likt kommentaren på Lippestads Facebook-side er islamisten og Islam Net-lederen Fahad Qureshi, som i 2015 uttalte at «alle muslimer støtter steining for utroskap».

Islam Net skriver på sine hjemmesider at: «Vår visjon er å gjøre informasjon om islam tilgjengelig for storsamfunnet. Vi jobber for å tilby en riktig forståelse av islam gjennom dawah, undervisning, media og politisk engasjement.»

På hjemmesiden til Islam Net finner man også nyttige informasjonsvideoer som diskuterer blant annet:

Kan muslimer delta i musikk-, svømme- og gymundervisning?

Kan du ha på deg avslørende klær hjemme foran din egen familie?

og

Hvordan kan jeg forbedre min viljestyrke til å lære Koranen utenat?

Se også video av den oppsiktsvekkende uttalelsen fra Qureshi for tre år siden der han og Islam Net holdt fredskonferanse på Hasle i Oslo.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.