Foto: Heiko Junge / Scanpix
annonse
annonse

Kvinnen som ble forsøkt voldtatt av en syrisk mann i Svelvik natt til søndag har stått frem på Facebook og delt sin frustrasjon over hendelsen og politiets håndtering av saken. Hun er sjokkert over hvordan politiet lar gjerningsmannen bevege seg fritt i hennes eget nabolag, og fortviler over hvilke signaler dette sender.

– Som jente kan man aldri føle seg trygg – ikke engang i sitt eget nabolag. Denne gangen var det dessverre min tur, og gjerningsmannen får gå fritt i gata mi, mens jeg må sitte med låste vinduer og lukkede vinduer. Han har riktignok fått besøksforbud, men det hjelper ikke når han kan se meg fra egen hage, i kassa på butikken eller på den lokale badestranda, skriver kvinnen.

Den utsatte kvinnen oppfordrer andre kvinner til alltid å ha følge på vei hjem, og å bære voldtektsalarm i hånden, og ikke i vesken eller i nøkkelknippet.

annonse

– Jeg bor i lille Svelvik, og hendelsen skjedde 200 meter utenfor huset mitt, minner hun om.

Kvinnen oppfordrer dessuten menn til å akseptere at et nei er et nei, og foreldre til å lære sine sønner at de skal ta vare på jenter. Hun påpeker selv at dette ikke dreide seg om en ung, norsk tenåring, men en voksen syrisk mann.

Hun får massiv støtte i kommentarfeltene fra kjente og ukjente. Mange lar seg opprøre over at den unge kvinnen er nødt til å leve med at mannen som prøvde å voldta henne går fritt og får bevege seg i kvinnens nabolag.

annonse

Noen har dessuten hengt opp en lapp på døren til politistasjonen, der det blir utrykket sterk misnøye med politiets håndtering av saken. Bildet av døren med lappen på er postet på kvinnens Facebook-side.

– Vi beskytter voldtektsmenn, står det på lappen.

Foto: Privat skjermdump fra Facebook

Resett har vært i kontakt med kvinnen, og fått kvinnens velsignelse til å omtale hennes innlegg på Facebook

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon