Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix
annonse
annonse

En kvinne i Vestfold flyttet fra boligen og lot to katter være igjen uten mat og vann. Nå er hun dømt for brudd på dyrevelferdsloven.

Kvinnen i 40-årene flyttet fra en leid leilighet i Vestfold i februar i fjor. To katter ble imidlertid igjen i boligen. Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud tok ut tiltale mot kvinnen for brudd på dyrevelferdsloven fordi hun forlot kattene uten mat, vann eller egnet oppholdsrom.

Kvinnen hentet den ene katten etter omtrent en uke, mens den andre senere ble funnet av en nabo og levert til Dyrebeskyttelsen.

annonse

Da hadde katten i en snau måned bodd ute, hylt om natta og fremstått desperat. Den varmet seg på bilpansere og den forsøkte å komme seg inn hos naboen om morgenen, skriver Tønsberg tingrett i dommen. Katten var synlig utmagret og fremsto som sjuskete i pelsen.

Kvinnen møtte ikke til rettssaken mot henne i Tønsberg tingrett denne uka. Rettssaken ble likevel gjennomført, og retten dømte kvinnen til betinget fengsel i 26 dager med en prøvetid på to år. Det innebærer at hun ikke trenger å sone i fengsel hvis hun ikke begår nye lovbrudd i prøvetiden.

(©NTB)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon