Kastrup lufthavn. Illustrasjonsfoto: Jeanne Kornum / SCANPIX
annonse
annonse

Danske myndigheter har anmeldt 155 personer for trygdemisbruk etter at de ble stanset på flyplassene i København og Aalborg mens de var på vei til utlandet.

Personene har til sammen fått krav om å betale tilbake en knapp million danske kroner til myndighetene. De er blitt avslørt under tolv stikkprøvekontroller utført av Lufthavnstilsynet på de to flyplassene.

– Det viser at det er nødvendig å gjeninnføre lufthavnskontrollen. Det er store beløp som vi på meget kort tid har oppdaget at vi blir svindlet for, sier Danmarks sysselsettingsminister Troels Lund Poulsen fra regjeringspartiet Venstre til nyhetsbyrået Ritzau.

annonse

Blant dem som er blitt stanset i kontrollene, er en mann som har reist til utlandet de fire siste årene uten å spørre kommunen om lov. To ganger er han blitt avslørt i kontroller.

I april i år fikk tre dagpengemottakere krav om å betale tilbake mellom 40.000 og 70.000 danske kroner fordi de dro på ferie til utlandet mens de var registrert som arbeidsledige.

Danmark gjeninnførte Lufthavnstilsynet i statsbudsjettet for 2018. Det er avsatt 2,2 millioner kroner til å utføre 27 kontroller per år de fire neste årene.

annonse

NTB-Ritzau
(©NTB)

[email protected]

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon