Fredrik Græsvik kaller Trump-supportere for blendahvite. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

TV 2-journalist Fredrik Græsvik fokuserte på hudfargen til de som møtte opp på Trump-rally i West Virginia. Den twitterglade USA-korrespondenten kaller presidentens tilhengere for «blendahvite» i en ny twittermelding.

– Trumprally i West Virginia. Her er det blendahvitt. Mange tusen mennesker. Jeg ser ikke en nyanse av brunt, skrev Græsvik i det han postet et bilde av de fremmøtte Trump-tilhengerne.

En følger av Græsvik viste deretter et bilde hvor det var svarte personer i salen.

annonse

– Så fint at noen er plassert på de dedikerte plassene bak Presidenten. Men jeg står ved min påstand om at dette var Blendahvitt, svarte Græsvik.

Den rasefokuserte meldingen ble ikke godt mottatt blant hans følgere.

– Noe uheldig formulert på flere plan, svarer en person.

annonse

En annen minner om at Trump blir stadig mer populær hos de svarte og at arbeidsledigheten blant afroamerikanere er den laveste noensinne.

– Visste du at hele 33% svarte stiller seg nå bak Trump? 14% til samme tid som i fjor. Tidenes LAVESTE arbeidsledighet hos det svarte miljøet og hos latin amerikanere noen gang. Men det er kun farger du ser etter for å ha noe å hakke på. Sjukt, Græsvik, skriver en person.

– Trodde bare rasister var opptatt av hudfarge? Men det er visst grei skurring i Tv 2, er beskjeden fra en annen.

11-åringer kalt «blendahvite»

Betegnelsen «blendahvit» om hvite personer har vært et tema i Norge tidligere.

annonse

I 2015 ble 11-åringer utsatt for rasisme i en idrettshall i Finnmark da de ble kalt «blendahvite» av mørkhudede personer.

«Etnisk norske 11-årige gutter ble utsatt for rasisme av en unggutt med innvandrerbakgrunn i  Finnmarkshallen. – Da det ble ropt tilbake, angrep han,» skrev avisen IFinnmark for tre år siden.

Les også: Stadig flere svarte velgere fornøyd med Donald Trump

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon