Fredrik Græsvik. Foto: NTB Scanpix.
annonse
annonse

TV 2-journalist Fredrik Græsvik blir latterliggjort etter å ha kalt mennesker som møtte opp på et Trump-arrangement for «blendahvite».

– Trumprally i West Virginia. Her er det blendahvitt. Mange tusen mennesker. Jeg ser ikke en nyanse av brunt, skrev Græsvik i det han postet et bilde av de fremmøtte Trump-tilhengerne.

I kommentarfeltet får Græsvik massiv kritikk, og flere håner TV 2s USA-korrespondent for å ikke gjøre research siden 93 prosent i den amerikanske delstaten er hvit.

annonse

– Hahaha, Fredrik Græsvik vet ikke at kun 3,5% av befolkningen i West Virginia er svarte, mens 93% av befolkningen er hvite, uten latinobakgrunn. Fredrik Græsvik, en burde forvente bedre av en som kaller seg journalist. Det er ikke så vanskelig, svarte Kjell Erik Eilertsen, som er tidligere journalist i Finansavisen.

Også Frp-politiker Espen Teigen er oppgitt over Græsviks slappe holdning til research.

annonse

– Hvis du først skal gjøre et poeng ut av hudfargen til Trumps supportere, burde du nok valgt en annen delstat. West Virginia har 93 prosent hvite innbyggere. Det er mer «blendahvitt» enn Norge, svarte Teigen.

En statistikk om hvor mange hvite som bor i West Virginia hvor Trump holdt tale ble postet i kommentarfeltet.

TV 2-journalisten har etter at Resett skrev om saken fått massiv kritikk der flere kaller han en rasist.

– Dagens fanmail. Note to self: Jeg, hvite mann, er rasistisk mot hvite når jeg bruker ordet blendahvitt om et hvitt publikum. Jeg legger meg paddeflat, skrev han om en melding han fikk der han ble kalt “jævla rasist”.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon