En aggressiv og blodig bandekrig pågår i den danske byen Esbjerg på vestkysten av Jylland. Byen er landets femte største, med over 70 000 innbyggere. I tidligere tider var dette en hektisk, men fredelig fiskehavn. I sin storhetstid, Danmarks største.
Nå preges byen av innvandrergettoer og muslimske bandekriger. I fire gettoer har innvandrere tatt over styringen og unngår alt som har med myndighetenes «integrering» å gjøre. Steinkasting og punkteringer med stikkvåpen holder politi og brannvesen på avstand. Her ser vi igjen kombinasjonen høy kriminalitet, lav sysselsetting og en innflyttet befolkning som stort sett lever av sosialbidrag og kriminalitet.
i disse områdene oppstår daglig problemer som politiet ikke makter å takle. Bander kan nærmest fritt gjøre hærverk på offentlige bygninger, knuse ruter, tenne på containere og biler. Få blir tatt, og politiet benytter bevisst silkehansker, noe som igjen inspirerer til mer kriminalitet. Dette er et kjent mønster fra Sverige, og som et paradoks, danske politikere advarer gjerne mot utviklingen i Sverige – som de selv har fått i rikt monn.
Når muslimske grupper i Esbjergs kriminelle miljøer braker sammen, skaper det utfordringer på sykehusets akuttmottak.
Og personalet på Sydvestjysk Sygehus fortviler. Det er de som skal ta seg av offer, familie og rivaliseringen muslimene i mellom etter de blodige konfliktene. Når ofrene etter skudd, machetehugg og påkjørsler kommer inn på akutten, tropper familie, venner og rivaler opp ved inngangen til sykehuset.
Innvandrere ønsker selv å ta hånd om de skadde, uansett tilstand, og når personalet forsøker å forhindre dette, utløser det ofte voldelige episoder.
Christian Jørgensen, ledende oversykepleier, forteller til Dansk Radio: – Det blir et dobbeltpress fordi man både forsøker å redde liv og samtidig skal forholde seg til at det står folk utenfor døren som vil presse seg inn.
Christian Jørgensen forteller om et helsepersonell som blir møtt av skrikende, truende og voldelige pasienter, pårørende og hevngjerrige bandemedlemmer. Dette skaper en enorm frykt, og de ansatte anbefales å gå med overfallsalarmer inne på sykehuset.
Seks skuddepisoder, en lang rekke slagsmål, knivstikking og påkjørsler har det siste året herjet Esbjerg etter at de to kriminelle bandene, som går under navnene Stengårdsvej-gruppen og Kvaglund-gruppen, åpent har kriget mot hverandre.
Dramaet fortsetter, men tro ikke at publikum får vite hvem gjerningsmennene er. Betegnelsen «muslimske innvandrerbander» er naturligvis tabu, «kriminelle bander» får holde. Politiet har fått munnkurv av myndighetene. Politikerne, som tilhører den korrekte eliten, vil mørklegge alt negativt om innvandrere. Men sjokkerte dansker som er tilskuere til dramaet, vet naturligvis hvem som står bak opptøyene og krigføringen mot sivilsamfunnet.