Et barn spiller dataspill. Illustrasjonsbilde. Foto: Frank May/picture alliance
annonse
annonse

NRK omtaler den svenske 15-åringen som bryter skoleplikten og skolestreiker i tre uker for miljøet. Som vanlig fortelles knapt nok halve historien, eller det gjøres på en måte som er egnet til å dekke over noen heller kyniske realiteter.

Dette er den mer avanserte måten å lyge på. Det er snakk om politisk utnyttelse av barn som ikke har det bra.

Greta er datter av paret Svante Thunberg og Malena Ernman, et par såkalte kulturpersonligheter som er typeeksempler på kaviar- og Stureplan-venstre. Alt det stadig flere svensker begynner å bli mektig lei av, og der grenseløs innvandring og klimahysteri inngår som bærende politiske komponenter.

annonse

De lever av PR og velvillige medier, og veit det. For B-kjendiser er det presset ekstra hardt. Så det er nok helt tilfeldig at paret nettopp i disse dager utgir en bok om klima med hundre prosent politisk korrekt fortegn?

Men de skriver om mer i boka. De bretter de ut de to døtrenes situasjon, en situasjon de som foreldre utvilsomt må ta sin del av ansvaret for. Man undres over de virkelige forholdene i deres hjem, bak den glatte fasaden som later til å fascinere regimemedier både i Sverige og Norge. Sitat fra Aftonbladets omtale:

«Greta, 15 år, har haft grava ätstørningar. Fick sedan diagnosen Asbergers, högtfungerande autism og ocd, tvångssyndrom. Beata, snart 13, fick et par år efter storasyster diagnosen adhd, med drag av Asbergers og ocd, trotssyndrom. Boken innehåller detaljerade skildringar av döttrarnas kamp för et vettig liv, med kompisar, i skolan, og Malenas og Svantes kamp både med och mot lärare, skolpsykologer och barn- og skolpsykiatrien, för att barnen skal få så bra hjälp som möjligt.»

annonse

Et barn som sliter med store problemer og flere diagnoser kjøres nådeløst fram i medienes og politikkens rampelys under foreldrenes stramme regi. Det er vanskelig å ha forståelse for slik atferd fra voksne menneskers side, og da spesielt et foreldrepar som synes villig til å ofte alt for den PR og medieomtale de baserer sine liv på.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon