Foto: Hanna Franzén/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Vil vi ha et flerkulturelt samfunn i Norge? Jeg vil tro at de fleste av oss vil svare tja, og da med visse forbehold. Selv har jeg gode erfaringer med folk fra andre land og kulturer, og i daglig arbeid omgås jeg med mange flotte barn og unge som er ikke-etniske norske.

I vårt naboland Sverige er det spennende dager. Det er valg og Socialdemokraterna med statsminister Stefan Löfven ser ut til å gå på et sviende nederlag. Det er helt greit, for de har ført Sverige ut i en krise. Noen vil ha det til at de faktisk har ødelagt det originale Sverige – det trygge og solide nabolandet i øst.

De svenske sosialistene påstår at Sverigedemokraterna er et parti med rasister og nazister. Mange mente det samme om Frp i sin tid. I dag regjerer de stort sett greit med Høyre og Venstre.

annonse

Når vi diskuterer innvandring og det flerkulturelle, glemmer vi oftest det som har vært en suksess. Det er bare å oppholde seg en stund på et stort norsk sykehus så ser vi noe av den vellykkede integreringen.

I fritiden lærer jeg utlendinger norsk – vederlagsfritt. Mange er uten arbeid, men de har en vilje og et mål; de vil bli en del av vårt samfunn, de vil bidra og berike.

Sverige har hatt en mislykket integreringspolitikk i mange år. Landet er splittet, på flere måter. De siste massive bilbrannene utført av ikke-etniske svensker har fått Medelsvensson til å skifte mening.

At en nylig rapport viste at gjerningspersonene i 80 % av tilfellene var av utenlandsk opprinnelse – har gitt mer bensin på bålet. Mange vil gi sin stemme til Jimmi Åkesson – noe som var utenkelig for par år siden. Det er svenske tilstander.

annonse

 

 

 

 

 

annonse

 

 

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon