Illustrasjonsbilde av Sverigedemokratarnas valgkampreklame: "Sorry about the mess here in Sweden". Foto: BERTIL ERICSON / TT / NTB scanpix
annonse

En buss med en parlamentariker fra Sverigedemokraterna ble i helgen beskutt i Töreboda kommune øst for innsjøen Vänern, melder svenske medier.

annonse

Ingen kom til skade, og det er uklart om bussen ble truffet, men politiet bekrefter episoden, som skjedde natt til søndag.

annonse

– Jeg kan bekrefte at det har vært en trusselsituasjon, sier politiets områdesjef i region Väst, Helena Trolläng, til GT.

Skytingen skal ha skjedd da bussen med tre personer ble forbikjørt av en bil. Noen i bilen skal ha tatt fram et slags våpen og skutt mot bussen, opplyser politiet i Göteborg.

Politiet har bekreftet at politikeren representerer Sverigedemokraterna i Riksdagen, men de tror ikke at skytingen har noe å gjøre med at han er kandidat i valget 9. september.

annonse
annonse

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.