Illustrasjonsbilde av Sverigedemokratarnas valgkampreklame: "Sorry about the mess here in Sweden". Foto: BERTIL ERICSON / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En buss med en parlamentariker fra Sverigedemokraterna ble i helgen beskutt i Töreboda kommune øst for innsjøen Vänern, melder svenske medier.

Ingen kom til skade, og det er uklart om bussen ble truffet, men politiet bekrefter episoden, som skjedde natt til søndag.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en trusselsituasjon, sier politiets områdesjef i region Väst, Helena Trolläng, til GT.

annonse

Skytingen skal ha skjedd da bussen med tre personer ble forbikjørt av en bil. Noen i bilen skal ha tatt fram et slags våpen og skutt mot bussen, opplyser politiet i Göteborg.

Politiet har bekreftet at politikeren representerer Sverigedemokraterna i Riksdagen, men de tror ikke at skytingen har noe å gjøre med at han er kandidat i valget 9. september.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon