Oslo 20180903. Dronning Sonja (midten) under te-selskapet for kvinner med minoritetsbakgrunn på Slottet mandag. POOL Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Integrering og multikultur var tema da dronning Sonja inviterte 15 minoritetskvinner til teselskap på Slottet.

Mandagens gjester har bakgrunn fra Eritrea, Somalia, Liberia, Pakistan, Malaysia, Iran, India, Guatemala, Syria og Afghanistan. De deltar aktivt i ulike prosjekter som fremmer integrering av kvinner.

– De fleste av dere har til felles at dere har kommet hit til Norge fra ulike steder – med forskjellig bakgrunn, med ulike utfordringer og forutsetninger. Dette gleder jeg meg til å høre mer om, sa Dronningen da hun ønsket gjestene velkommen til bords.

annonse

Fem kvinner fra Det norske hageselskaps prosjekt Grenseløse grønnsaker og urter, fem fra Mira-senteret og fem tilknyttet Den Norske Turistforenings avdeling i Drammens prosjekt for inkluderende friluftsliv, var også på plass i selskapet. Hvert av de tre prosjektene ble presentert rundt bordet.

(©NTB)

[email protected]

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.