Illustrasjonsbilde. Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Svenskene er tydeligvis et tålmodig folk. Det har vært stort fokus på den voldsomme veksten i antall bilbranner den siste tiden. Også i Norge er påtente biler et økende problem. Men denne saken fra Norrköping må likevel kunne kalles nokså spesiell.

Natten til 17. august opplevde en rekke bileiere i Norrköping at de ikke bare hadde fått bilene sine utbrent, men at de i tillegg hadde fått parkeringsbøter for vrakrestene. Årsaken var at parkeringstillatelsen også hadde blitt oppslukt i flammene.

Man må jo stille spørsmålet: hva tenker en parkeringsvakt som finner en utbrent bil, og gir disse parkeringsbøter fordi de mangler synlig parkeringsbevis?

annonse

Heldigvis er det håp.

«Är det uppbrända bilar ska de inte lappas, och har de lappats är det vår policy att makulera dem», sier Mårten Gertow på Smart Parkering till P4 Östergötland.

Det var betryggende, bortsett fra en liten detalj: det faktum at Smart Parkering faktisk har en policy på behandling av utbrente biler.

annonse

Slik er Sverige anno 2018.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon