Rotherham, Storbritannia. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse

Åtte menn av sørasiatisk herkomst står tiltalt for «grooming» av fem jenter i Rotherham i det nordlige England i Storbritannia. BBC rapporterer at jentene ble utsatt fordi de var «enkle mål», og at de «ville bli elsket».

annonse
annonse

Mennene står tiltalt for titals ulike forbrytelser seg imellom, inklusive voldtekt, mishandling, frihetsberøvelse og kidnapping av barn. De utsatte kvinnene sier at forbrytelsene mot dem fant sted i tidsrommet 1998 til 2008.

annonse

De tiltalte er alle i trettiårene, og har følgende navn: Mohammed Imran Ali Akhtar, Nabeel Kurshid, Iqlak Yousaf, Tanweer Ali, Ajmal Rafiq, Salah Ahmed El-Hakam og Asif Ali.

Aktor Michelle Colborne adresserte retten i Sheffield tirsdag. Hun konstaterer at jentene ble utsatt for overgrep for de eldre mennene, fordi de var «enkle mål», da de kom fra ustabile hjem og ble fristet av «spenningen ved å være venner med de eldre asiatiske mennene».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

– Da de var i tenårene, ble de pekt ut, seksualisert, og i noen tilfeller utsatt for handlinger av en degraderende og voldelig natur, av de mennene som sitter i båsen, erklærte Colborne.

Hun sier at jentene «trodde at sex av en eller annen form var en uungåelig pris for vennskap», og påpekte videre at de manglet modenheten til å forstå hva som skjedde.

– Ingen av dem hadde modenheten til å forstå at de ble groomet og utnyttet, sa aktoren.

Jentene ble foret med rusmidler, både alkohol og andre substanser, før mennene sendte dem rundt seg imellom og voldtok dem. En av jentene, som blant annet ble gjengvoldtatt ved Sherwood Forest, ble gravid som følge av mishandlingen, og måtte ta abort, da hennes familie krevde det.

– Hun ble gravid som et resultat av dette, og hennes foreldre tvang henne til å gjennomføre en terminering. Hun led under sterke psykologiske traumer som en følge av dette, fremholdt aktoratet.

Rettssaken er ventet å pågå i seks uker.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.