Debattredaktør i Dagsavisen Bente Gravklev tar Jirde Ali i forsvar etter at den Somaliafødte samfunnsdebattanten ønsker "no plattforming" av Resett. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Debattredaktør i Dagsavisen Bente Rognan Gravklev er enig med Sumaya Jirde Ali at Resett birdra til forsøpling av det offentlige ordskiftet, og hevder nettavisen startet en «hatkampanje» tidligere i år mot den norsksomaliske samfunnsdebattanten.

– Det er lett å forstå at Sumaya Jirde Alis frustrasjon over at et nettsted som Resett får innpass og oppmerksomhet utover sin egen publiseringskanal, skriver Gravklev og viser til Alis oppfordring til «no plattforming» av Resett i den etablerte norske pressen.

Resett gjenga Somaliafødte Alis uttalelse i en artikkel tidligere i år der Morgenbladet-kommentatoren skrev Fuck Listhaug, Fuck diplomatisk debatt og Fuck politiet på Twitter. Det voldsomme utbruddet fikk som forventet mange til å ytre seg i kommentarfeltet på Resett.

annonse

Men Gravklev hevder at Resett startet en «hatkampanje» da nettavisen våget å gjengi det samfunnsdebattanten Ali hadde skrevet.

– Hatkampanjen som fulgte etter at nettstedet gjentatte ganger skrev om henne tidligere i år, og unnlot å ta ansvar for eget kommentarfelt som boblet over av hatefulle utsagn, er blant eksemplene på hvordan Resett bidrar til en forsøpling av det offentlige ordskiftet, skriver Debattredaktøren.

annonse

I kommentarfeltet raser debatten og majoriteten er uenig med Gravklev. Enkelte kan ikke forstå hvordan Resett kan bli stemplet for å «forsøple det offentlige ordskiftet», når Jirde Ali kan slippe unna med hatprat.

– Men hatet Jirde Alis sender ut er helt greit ? Hvem har foresten gitt venstresiden definisjonsretten til det sanne, spør en person.

En annen er sjokkert over at Gravklev trekker frem en ubetydelig Twitter-kommentar fra en ikke navngitt person i USA som kaller Steve Bannon en fascist, og at Resett-redaktør Helge Lurås blir blandet inn.

– Steve Bannon og Resetts Helge Lurås er det stikk motsatte av fascister! Et av kjennetegnene til fascister, er at de nekter motstandere ytringsfrihet. Sånn sett er det bare for Bente Rognan Gravklev og Jirde Ali å se seg selv i speilet, skriver mannen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon