Russikse agenter i London, Foto: Metropolitan Police - UK
annonse
annonse

På lørdag publiserte Resett en artikkel om nett-troll og viste blant annet til ZeroHedge.com, som la fram det de påstod var billedbevis manipulert av engelske myndigheter og som skulle vise russiske agenter mistenkt for å stå bak drapsforsøkene i Salisbury. 

Den «russiskvennlige nettsiden» prøvde med «trolling» å harselere med de fremlagte bevisene ved å antyde at engelske myndigheter måtte ha funnet en metode for tidsreiser da tidspunktet bildene var tatt var på samme sekundet for begge bildene.

Resetts første antakelse var at det var klokkebeviset som var manipulert fordi pixeleringen rundt billedklokken var forskjellig på de to bildene. Men en av Resetts lesere kontaktet oss og gjorde oss oppmerksom på at bildene faktisk var publisert av Metropolitan Police i England, og at tidspunktet for når bildene var tatt var det samme på begge bildene. Kunne da Metropolitan Police være så naive at de ikke trodde at noen ville oppdage det?

annonse
Metropolitan Police – UK

For å få en avklaring kontaktet Resett Metropolitan Police i London søndag formiddag. Ifølge deres pressekontakt hadde mange reagert som vår leser og forklaringen på problemet er like enkel som den er logisk. De to russiske agentene ble observert mens de gikk gjennom to parallelle sikkerhets-sluser hvor henholdsvis CCTV1 og CCTV2 gjorde opptak.

Dette forklarer forskjellen i pixeleringen samt at Metropolitan Police gjorde oss oppmerksom på at kameravinkel var forskjellig, samt at en plakat med rød kant til høyre i bildene vises forskjellig. At tidspunktet er det samme, innenfor et sekund, forteller bare at de gikk samtidig inn i hver sin sluse.

Vi lever i en tid hvor trolling er blitt en faktor som medfører man må ha et kritisk syn på det en får servert på internett. I løpet av sekunder kan man få flere ulike vinklinger av samme historie avhengig av motivet til den som skriver. Denne historien har vist oss hvor lett det er å la seg forlede av billedbevis som faktisk er ekte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon