Valgmedarbeidere teller stemmer i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT /
annonse

Michael Astrup er utenrikspolitisk talsperson for det danske regjeringspartiet Venstre, og har vært valgobservatør under riksdagsvalget i Sverige. Han retter nå kraftig kritikk mot arrangørene av det svenske valget.

annonse

– Under alle valgobservasjoner jeg har vært på, har jeg aldri sett et valg så udemokratisk som det svenske, sier Astrup til nyhetsbyrået TT.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Den danske politikeren har proklamert at han vil ta opp sin kritikk mot det svenske valgsystemet på Europarådets neste møtet.

– Det er langt ifra europeisk standard, sier Astrup. Han er spesielt kritisk til at mangelen på hemmelighold som en følge av valgsedlenes plassering i stemmelokalene.

annonse
Reklame

Resett rapporterte i går om valgfusk på flere steder i Sverige. Ved flere lokaler manglet det stemmesedler for Sverigedemokraterna, og ved et lokale ble sedlene fra det nasjonalkonservative partiet dekket over av andre partiers sedler.

Det har også blitt rapportert om at man ved flere lokaler oppfordret velgere til ikke å forsegle konvolutten inneholdende stemmeseddel sin. Konvoluttene må forsegles for å forhindre at stemmeseddelen kan fjernes eller byttes ut før opptelling.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.