Valgmedarbeidere teller stemmer i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT /
Del saken
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Michael Astrup er utenrikspolitisk talsperson for det danske regjeringspartiet Venstre, og har vært valgobservatør under riksdagsvalget i Sverige. Han retter nå kraftig kritikk mot arrangørene av det svenske valget.

– Under alle valgobservasjoner jeg har vært på, har jeg aldri sett et valg så udemokratisk som det svenske, sier Astrup til nyhetsbyrået TT.

Den danske politikeren har proklamert at han vil ta opp sin kritikk mot det svenske valgsystemet på Europarådets neste møtet.

– Det er langt ifra europeisk standard, sier Astrup. Han er spesielt kritisk til at mangelen på hemmelighold som en følge av valgsedlenes plassering i stemmelokalene.

Resett rapporterte i går om valgfusk på flere steder i Sverige. Ved flere lokaler manglet det stemmesedler for Sverigedemokraterna, og ved et lokale ble sedlene fra det nasjonalkonservative partiet dekket over av andre partiers sedler.

Det har også blitt rapportert om at man ved flere lokaler oppfordret velgere til ikke å forsegle konvolutten inneholdende stemmeseddel sin. Konvoluttene må forsegles for å forhindre at stemmeseddelen kan fjernes eller byttes ut før opptelling.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1.9K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]