Rotherham, Storbritannia. Foto: AFP PHOTO / OLI SCARFF
annonse

En ung pike, kun kalt Girl B i lokale britiske medier, har foran retten i Sheffield fortalt om sine opplevelser som offer for muslimske voldtektsgjenger i Rotherham. Overgrepene skal ha funnet sted i tidsrommet 1998 til 2001, og jenta skal på et tidspunkt også ha blitt gravid.

annonse

– Jeg kan ærlig si at jeg før jeg var 16 hadde jeg ligget med hundre asiatiske menn, noen av dem så jeg ikke igjen. De som kommer og bruker deg en gang er de som er vanskelige å huske, sa jenta i retten.

annonse

De omdiskuterte voldtektsgjengene, «grooming gangs»,  omtales i britisk presse som asiatiske, men det er allment kjent at det i hovedsak dreier seg om pakistanere.

– Jeg visste ikke på den tiden at jeg ble sendt rundt da jeg var 13, men jeg vet nå som jeg er eldre, fortalte jenta.

Hun beskriver hvordan hun stadig møtte nye menn som voldtok henne.

annonse
annonse

– Asiatiske menn krever å få møte deg, så møter du en ny gruppe, og slik fortsetter det.

Videre sier hun at hun og søsteren hennes, som også har blitt utsatt for overgrep, følte det som om de fikk barndommen sin revet ifra seg.

– Før kunne vi bare nyte å dra på ferie med bestefaren vår, men vi ble utnyttet, vi var barn i et øyeblikk og voksne i det neste, erklærte jenta i retten.

annonse
Reklame

Mennene som står anklaget har foreløpig nektet straffskyld.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.