Foto: Hanna Franzén / TT

En sterkt kritisk dansk valgobservatør sa han aldri hadde sett maken etter riksvalget i Sverige. Mens en samfunnsdebattant deretter påminnet meg om hva Josef Stalin angivelig hadde sagt: «Det er ikke viktig hvem som stemmer, eller hvem de stemmer på. Det viktige er hvem som teller stemmene».

Hemmelig valg er et demokratisk grunnprinsipp. Men i Sverige ligger stemmesedlene utenfor stemmeavlukkene. Dette inviterer til fusk, og det har i flere valg vært påklaget uten å bli tatt til følge av Løfven og hans meningsfeller. Flere medier melder om svært mange uregelmessigheter samt, at i innvandrer-tettsteder (hvor de ansvarlige for valget bevisst(?) utplasserte kvinnelige svenske kontrollører (som opplagt ikke ville bli respektert av muslimske menn) samt sistnevnte som truet, bråket og som kontrollerte egne kvinner, det var mønsteret. Flere lokaler oppfordret sågar til ikke å forsegle konvoluttene, er noen av opplysningene som kommer frem.

Jeg leste faktisk et sted at «hele» to utenlandske observatører var sendt til Sverige. Hva jeg vet med sikkerhet er at dansken Michael Aastrup Jensen var en av dem, tidligere som observatør sågar i Russland, og han uttalte seg slik: «Under alle valgobservasjoner jeg har vært på, har jeg aldri sett et valg så udemokratisk som det svenske.» Personlig mener undertegnede at et raskt nyvalg må til for å rette opp skandalen.

NTB er gjengitt blant annet under denne overskriften «Valg-rotet bør granskes». Mens en statsviter, Marja Lemme, samtidig påpekte forskjellige feil og problemer med og fra det svenske forvaltningsorganet; dvs. valgmyndighetene ansvarlig for selve valg-gjennomførelsen. Ovennevnte Jensen er forøvrig utenrikspolitisk talsmann for det danske regjeringspartiet Venstre, og hun vil nå ta Sverige-valget opp med Europarådet.

«Noe er råttent i staten Danmark,» er en kjent/her oversatt linje fra Shakespeare. Men vi må vel kunne konstatere at Sverige nå ligger særlig dårlig an. At en offentlig rapport – fra eller om det svenske forvaltningsorganet – vil bli sannferdig, betviles sterkt. For da må trusler fra, og valg-manøvrerings-omstendigheter rundt, de «stakkars og hjelpeløse fremmedkulturelle» gåes grundig etter i sømmene. De sterkt «politisk korrekte» svenske myndigheter antaes ikke tilbøyelige til det, i det hele tatt.

Mitt poeng er, at når våre «skandinaviske» nye landsmenn ikke respekterer demokratiske spillereglene, og vil avskaffe både kongedømme og hele vårt vesen, da har de dessverre hjelp fra nyttige forvirrede idioter og venstrevridde ideologer. Samfunnspolariseringen er derfor mye riksmedienes skyld. De skjev-rapporterer og tildekker sannheten.

Annonser

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]