Sumaya Jirde Ali har ved flere anledninger hetset de hun ikke liker. Likevel ble hun tildelt "Ord i grenseland-prisen" av kulturminister Trine Skei Grande. Foto: NTB scanpix.

I forrige uke delte Trine Skei Grande ut en pris til Sumaya Jirde Ali. Kulturministeren mener Norge bør være stolt av henne.

Fuck Listhaug, ropte Jirde Ali da hun fikk tildelt prisen som «Årets stemme» i februar. Hun beklaget senere uttalelsen i et intervju med NRK.

Den omstridte uttalelsen kom kun et par måneder etter at hun møtte Listhaug til debatt-duell i NRK hvor hun mente Frp-politikeren burde ta avstand fra egne tilhengere.

– Jeg har opplevd dehumanisering, jeg har blitt redusert til en skitten hund, til en kakerlakk, til en parasitt. Jeg har opplevd muslimhat, at jeg bør få hijaben røsket av og bli voldtatt. Jeg har opplevd sexisme, kvinneforakt. Og alt dette kommer fra tilhengere av deg, Listhaug, uttalte Jirde Ali under den direktesendte debatten.

Les også: Venstresiden (mis)bruker Sumaya Jirde Ali for alt det er verdt

– Vær stolt av Ali

I forrige uke fikk Sumaya Jirde Ali nok en pris. Da var det «Ord i grenseland-prisen», som ble utdelt av kulturminister Trine Skei Grande (V).

En smilende Grande la ut et bilde på Twitter der hun mener Norge bør være stolt av henne.

– Gratulerer ⁦@RKoritzinsky⁩ og ⁦@sumaya_jirde⁩ med flotte priser på #OrdIGrenseland i Fredrikstad! Flotte forfattere Norge må være stolt av! #PåLagMedFramtia, skriver hun.

Ord i grenseland-Prisen gies til de som «blir forfulgt i virkeligheten eller på sosiale medier,» skriver Jirde Ali på Facebook.

Juryen hyllet Ali og la vekt på at «Ali har en uredd stemme i et stadig mer fremmed- og ytringsfiendtlig klima. Og at Ali har for alvor fått føle rasisme og fremmedfrykt, både gjennom trusler og alvorlig netthets.»

Les også: Sumaya Jirde Ali tar til orde for «no-platforming» av Helge Lurås og Resett

Den svært Listhaug-kritiske prisvinneren er glad for prisen, men skriver på Facebook at hun ikke ønsker å ha politiets tilstedeværelse rundt seg når hun vinner neste pris.

– Jeg lengter etter en livssituasjon som ikke lenger gjør meg aktuell for en slik pris, og som ikke lenger gjør politiets tilstedeværelse rundt meg nødvendig, er Alis beskjed etter å ha vunnet.

Annonser
  • 2.3K
  •  
  •  
  •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]