Redaktør i faktisk.no, Kristoffer Egeberg. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
annonse
annonse

Det kan synes som om journalistene hos faktisk.no leter desperat etter uvesentligheter og stråmenn som de kan «faktasjekke» for å rettferdiggjøre sin eksistens.

I artikkelen Nei, Hitlers parti NSDAP var ikke søsterpartiet til det norske Arbeiderpartiet har Silje Sjursen Skiphamn brukt store ressurser på å faktasjekke et bilde som angivelig har vært publisert på Facebook, uten at hun er i stand til å gi en eneste lenke til noe sted på Facebook dette bildet har blitt delt.

Jeg har ikke kommet over noen som har hevdet Arbeiderpartiet har vært søsterparti til NSDAP, og hvis det har vært noen som har delt det, har det vært helt marginalt. Og jeg har relativt god oversikt over hva som beveger seg blant nasjonalt orienterte nordmenn.

annonse

Etter en lang artikkel med mye ordkløyveri og mange dagsverk, konkluderer hun med at «Faktisk.no har ikke lyktes med å finne ut hvem som står bak Facebook-innlegget.»

Journalistene på Faktisk skal visstnok være elitejournalister, og de er elevert fra å være vanlige journalister til å bli «faktasjekkere». Skiphamn er heller ingen hvemsomhelst; hun er selveste styrelederen i Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse, med god erfaring fra blant annet VG, Dagsavisen Fremtiden, Drammens Tidende og Nationen.

Etter at Skiphamn ikke greide å lenke til noen som faktisk hadde delt dette bildet, endret hun sjangeren fra å bli en faktasjekk til å bli en kommentar.  Her tar hun for seg Jan Ove Fromreide, leder og initiativtaker av den populære FB gruppen «Fedrelandet viktigst» med over 16000 medlemmer, som en betimelig stråmann for sin agenda.

Skiphamn kunne selvfølgelig ringt til Fromreide, men hun lenker i stedet til en artikkel fra den eminente «nazijegeren» Harald S. Klungtveit på Filter nyheter, en mann som er flink til å finne nazister, fascister og rasister under enhver sten, for å stemple Fromreide som en rasist.

annonse

Faktisk lenker så til følgende Tweet fra Fromreide:

Grunnen til at Skiphamn lenket til akkurat denne tweeten kan være at Fredrik Græsvik, som alltid er opptatt av sannheten og som aldri, noensinne har noen agenda mot nasjonalt orientere, Donald J. Trump og andre…, svarte på denne tweeten med følgende:

«Så du har tatt på deg oppgaven med å omdefinere historien for oss slik at du kan få være høyreekstrem og samtidig slippe det ekle naziststempelet?»

At Græsviks kommentar fikk over 170 liker-klikk er trist, og alt for mange i meningseliten er alt for opptatt av å stemple sine meningsmotstandere i stedet for å bidra til økt forståelse.

annonse

Græsvik får selvfølgelig støtte fra Twitter-menigheten sin, med for eksempel folk som Jarl Wåge og andre med haugevis av svar, 44 sider hvis man limer inn kommentarene i Word. Det må være fantastisk for de politiske korrekte å ha en mann de kan hate lidenskapelig.

Sammenligningene mellom venstresiden og nazismen er absolutt relevant, og det er et naturlig svar på brunskvettingen fra den politiske korrekte meningseliten mot oss som er kritiske til islam og multikultur.

Vi ser et relevant eksempel på samrøret mellom nazismen og venstresiden i den gode dokumentaren Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia.

Tore Bergsaker er faktasjekker på faktisk.no, en journalist jeg har kjent og hatt respekt for i mange år, med blant annet gode avsløringer om norske politikere som kjøpte seg innflytelse via Clinton-stiftelsen. Hvorfor han og teamet på Faktisk bruker tiden sin på uvesentligheter forstår jeg ikke, men er noen saker som Faktisk.no faktisk kan sjekke:

  • Er det fakta eller fakenews at TV2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække hadde et romantisk forhold til islamisten Arfan Bhatti og at det ikke fikk noen konsekvenser for henne, og uten at vi fikk en god diskusjon om journalisters forhold til kriminelle kilder? Faktasjekk gjerne min artikkel TV2s Karianne Solbrække kaster stein i glasshus.
  • Er det fakta eller fakenews at norske hovedstrømsmedier ikke hadde noen kritisk journalistikk om senator John McCain og fremstilte han som en krigshelt?
  • Er det fakta eller fakenews at norske medier ikke har stilt et kritisk søkelys på de falske nyhetene om gassangrep i Syria fra myndighetene i Damaskus, som for eksempel dokumentert av Seymour Hersh?

Men når Faktisk.no faktisk bruker tiden sin på uvesentligheter i stedet for falske nyheter som er farlige for verdensfreden, fungerer hele nettsiden mot sin hensikt. Tilliten til norske hovedstrømsmedier kommer ikke til å bli bedret med det første når journalister er mer opptatt av å finne stråmenn de kan hate i stedet for å bry seg om viktige fakta.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon