2.835 avviste asylsøkere er etterlyst av dansk politi. Bildet er fra Politiets utlendingsinternat på Trandum her i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Danske myndigheter vet ikke hvor 2835 avviste asylsøkere i landet befinner seg. En politiker frykter at enkelte kan utgjøre en terrorfare.

annonse

Politiet sier at noen av asylsøkerne erfaringsmessig dukker opp igjen på innkvarteringsstedet sitt på egen hånd.

annonse

– Politiet treffer også på noen i forbindelse med patruljering, og arbeid opp mot skatte- og arbeidsmyndighetene når man gjennomfører operasjoner mot sosial dumping, sier leder Helga Lund Laursen ved Nationalt Udlæningecenter i Rigspolitiet til Radio24syv.

Trine Bramsen fra Socialdemokratiet er meget bekymret over tallene.

– Det kan være at de jobber illegalt i Danmark og undergraver det danske arbeidsmarkedet, eller at de i verste fall er potensielle terrorister, sier hun.

annonse
annonse

Hun viser til at en avvist asylsøker i april 2017 drepte fem mennesker i Stockholm etter at han skulle ha forlatt landet.

(©NTB)

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.