Sylvi Listhaug får kritikk etter å ha uttrykt bekymring over situasjonen i Oslo, og at vi kan få svenske tilstander i Norge. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Frps nye nestleder Sylvi Listhaug får kraftig kritikk etter å ha uttrykt bekymring for voldskriminaliteten i Oslo.

Tidligere leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rhode, går til angrep på Sylvi Listhaugs bekymring om at Norge er i ferd med å få svenske tilstander.

– Som vanlig driver hun med skremselspropaganda. Dialogpolitiet i Oslo jobber godt. Listhaug mener at dialog ikke fungerer på alle, og snakker bare om drap og bilbranner. La politiet gjøre jobben og stå for informasjon om trygghet i hovedstaden, skrev Rhode på Twitter torsdag formiddag.

annonse

Etter det Resett kjenner til, er det imidlertid stor uenighet innad i politiet, og det foregår en kamp om virkelighetsforståelsen mellom de som jobber på bakken og det ledelsesnivået Rohde representerte da hun satt i stillingen. Se blant annet artikkelen Ideologisk krig i politietaten – nå må justisminister Tor Mikkel Wara gripe sjansen.

Flere angrep mot Listhaug

På torsdag kveld møttes Abid Raja (V) og Sylvi Listhaug (Frp) til debatt i NRK hvor temaet var nettopp «svenske tilstander».

annonse

– Hva med bilbrannene i øst? Hva med at folk opplever å bli beskutt når de sitter i bilen? Hva med at ungdommer selger dop til ungene våre? Synes du det er greit, spurte Listhaug Raja.

Venstre-politikeren har tidligere uttalt at han frykter «Sylvi-tilstander» mer enn svenske tilstander, og påstår Frp-nestlederen dikter opp en forestilling om at vi kan få svenske tilstander i Norge.

– Hver gang Listhaug bringer inn Sverige i den norske debatten, forvrenger hun debatten. I Sverige har kriminalitetsstatistikken gått opp med 16 prosent de siste ti årene, og den fortsetter å øke. Mens i Oslo har den falt med 30 prosent de siste fem årene. Du dikter opp en forestilling om at vi er i nærheten av svenske tilstander, men faktum er at vi er langt unna svenskene, sa Raja til Listhaug.

På Rights.no har de satt Rajas tallforståelse i perspektiv. Statistikken til Raja er selektiv, underrapporteringen fra politiets side betydelig.

Hjemme i stua satt den tidligere Arbeiderparti-politikeren og justisministeren Anne Holt og var rasende foran TV-skjermen. Holt mener Listhaug gjorde skade på debatten.

annonse

– Sylvi Listhaug utgjør alene et hinder for at innvandringsdebatten i Norge skulle kunne nærme seg en slags innestemme. Sjelden har én politiker så sammenhengende gjort så mye skade på et så lite lands største debatt, tvitret hun etter å ha sett NRK-debatten.

Anne Holt har tidligere tatt til orde for at «Noen må gjøre noe med Resett.».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon