annonse
annonse

Facebookgruppen Ja til bilen i Oslo, med Jarle Aabø som primus motor, har over 25 000 medlemmer. Nå har de de også startet en nettavis med samme navn. Aabø, som har bakgrunn som journalist og er PR-mann, meldte seg nylig inn i MDG, til noe bestyrtelse for andre partimedlemmer. Resett har tatt kontakt med Aabø for å høre om det nye initiativet. 

– Det er to ting Norge er spesielt opptatt av. Været og samferdsel. Siden samferdselspolitikken i Oslo har skapt et voldsomt engasjement over hele Sør-Norge, er nyhetsjournalistikk om dette tema etterspurt, forteller Jarle Aabø til Resett.

– Hvorfor en hel avis, holder det ikke med en Facebook-gruppe?

annonse

– Egen nettside betyr at Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo kan levere stoff i mer tradisjonell form og lengde og ta eierskap til egen nyhetskanal. Som kjent har vi inntil nå kun vært på FB, og vi samkjører nå de to kanalene. På nett leverer vi kun egne nyheter og debatt. På FB byr vi på debatt, andres nyheter, kuriosa og underholdning. Nyhetsavisen runder snart 25.000 medlemmer på FB og hver dag likes det eller skrives det 6500 ganger, svarer Jarle Aabø.

– Hvor mange artikler kommer dere til å publisere per dag?

– Vi jakter på de gode historiene og publisere de så fort vi kan. Om vi publiserer nyhetsartikler 10 ganger daglig eller en gang i uken er det sakene som avgjør. Det viktigste for oss er å levere kvalitetsjournalistikk som er uavhengig av alt og alle. Vi er også på jakt etter frilansjournalister som kan levere stoff. Hva vi mener er de gode historier kan du lese her, sier Aabø og gir Resetts lesere to smakebiter: Oslos brannsjef slår alarm om bilfritt byliv og Oslos klimasjef er stadig på vingene

annonse

– Er nettavisen Ja til bilen i Oslo, kun for de som bor i byen?

– Vi er en nettavis for alle som er opptatt av bilfritt byliv, fjerning av parkeringsplasser og utekontorer. Bare i dag har 62 lesere i San Francisco sett saken om miljøvernministerens gigantiske sponsoravtale med et to-dagers klimaseminar i USA. De 62 leserne regner vi med er norske deltagere på dette seminaret,forklarer Jarle Aabø.

– Med erfaring fra Resett så hører det til sjeldenhetene at noen kommentarer går over streken. Men hvorfor er det alltid de som får oppmerksomhet, mens alle de seriøse blir forbigått i stillhet?

– Vi har ikke åpnet for debatt i nettavisen, fordi vi allerede har en svært engasjert debatt på FB. På FB kan vi ikke forhåndsmoderere kommentarfeltene. Det betyr at vi har syv personer som ikke har annet oppdrag enn å slette upassende innlegg og blokkere troll. Så langt har vi kastet ut nærmere 80 troll. Både MDG, Høyre og Ap er plaget med upassende innlegg på FB og en rapport viste nylig at 10 prosent av alle innlegg hos NRK og TV2 på FB er hatefulle.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon