Christiansborg på Slotsholmen i København huser blant annet det danske Folketinget. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Del saken
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

Et nytt dansk parti utfordrer Dansk Folkeparti på innvandringsfeltet. Partiet heter Nye Borgerlige, ledes av Pernille Vermund og har en tydelig høyreorientert, nasjonalkonservativ profil. I en fersk måling kommer det nye partiet svært godt ut, og får en oppslutning på 4,6 prosent. Det rapporterer Jyllandsposten.

På målingen er partiet større enn begge de borgerlige partiene Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Dansk Folkeparti får 17 prosent i samme meningsmåling.

Nye Borgerlige ble stiftet høsten 2015, og har rettet hard kritikk mot Dansk Folkeparti, som man mener er for venstrevridd i økonomiske spørsmål, og for tafatte i migrasjonspolitikken.

Danmarks regjering skal utlyse valg til Folketinget som skal avholdes senest 17. juni 2019, selv om flere eksperter tror at valget kommer til å avholdes i mars eller april.

Nye Borgerlige lanserte nylig sin valgplattform, med hovedvekt på innvandringspolitikk. Partiet ønsker en totalt stopp i asylinnvandring og at kriminelle innvandrere skal utvises ved sin første dom. Dessuten vil man innføre krav om at utlendinger må forsørge seg selv.

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt hevder imidlertid at Nye Borgelige har et «urealistisk» syn på hva som kan oppnås, og påstår at man ikke helt kan stanse innvandringen fra ikke-vestlige u-land.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 32
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]