Christiansborg på Slotsholmen i København huser blant annet det danske Folketinget. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse

Et nytt dansk parti utfordrer Dansk Folkeparti på innvandringsfeltet. Partiet heter Nye Borgerlige, ledes av Pernille Vermund og har en tydelig høyreorientert, nasjonalkonservativ profil. I en fersk måling kommer det nye partiet svært godt ut, og får en oppslutning på 4,6 prosent. Det rapporterer Jyllandsposten.

annonse

På målingen er partiet større enn begge de borgerlige partiene Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance. Dansk Folkeparti får 17 prosent i samme meningsmåling.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Nye Borgerlige ble stiftet høsten 2015, og har rettet hard kritikk mot Dansk Folkeparti, som man mener er for venstrevridd i økonomiske spørsmål, og for tafatte i migrasjonspolitikken.

Danmarks regjering skal utlyse valg til Folketinget som skal avholdes senest 17. juni 2019, selv om flere eksperter tror at valget kommer til å avholdes i mars eller april.

annonse
Reklame

Nye Borgerlige lanserte nylig sin valgplattform, med hovedvekt på innvandringspolitikk. Partiet ønsker en totalt stopp i asylinnvandring og at kriminelle innvandrere skal utvises ved sin første dom. Dessuten vil man innføre krav om at utlendinger må forsørge seg selv.

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt hevder imidlertid at Nye Borgelige har et «urealistisk» syn på hva som kan oppnås, og påstår at man ikke helt kan stanse innvandringen fra ikke-vestlige u-land.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.