AP-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse

Støre har hentet sosialdemokratiske nye ideer fra sin svenske partikollega Stefan Löfven. Og de ble med brask og bram lagt frem for landsstyret for AP tirsdag. Blant annet en ekstra ferieuke for foreldre. Men har Støre stukket fingeren i jorden og sett på hvilken verden vi lever i? Vet han hvilke økonomiske utfordringer vi står ovenfor i vårt land?

annonse

Erna Solberg gikk ut og ga klar beskjed. Enten må vi få flere mennesker i jobb eller så må vi innføre 43 timers arbeidsuke. Dette med klar henvisning til våre nye landsmenn og kvinner som bidrar minimalt til fellesskapet. Våre nye landsmenn er blitt en kolossal utgift på statsbudsjettet.

annonse
Reklame fra Resett butikken

– Det er altfor mange innvandrere som ikke er i jobb. Det er helt katastrofale tall som lyser mot oss, spesielt er det mange kvinner som står utenfor arbeidslivet, sier Sylvi Listhaug.

Jon Helgheim, Frps innvandringspolitiske talsperson beskriver innvandringspolitikken som katastrofal. Fra 2016 har 9900 kvoteflyktninger blitt hentet til Norge. 24.000 personer har fått asyl og 47.800 har fått familiegjenforening. Det er tilsvarer Gjøvik, Lillehammer, Hamar og Elverum. Til sammen. I dag bruker vi 74 milliarder på statsbudsjettet på innvandring og integrering.

annonse
Reklame

I tillegg kommer sosialstønad og lignende. Han henviser til regnestykkene fra SSB som viser hvor mye ikke-vestlige innvandrere koster staten. Tallene varierer mye mellom forskjellige grupper, men perspektivmeldingen setter tallet til 6 millioner kroner i minus per mannlig person – for syrere er det enda høyere. For såkalte «enslige mindreårige» er tallet tosifret.

Men Støre mener altså vi kan øse ut mere penger. Ja for det er ikke han som må ta regningen. Det er menig mann og kvinne i gaten som må. Han mener videre at det er tid for et velferdsløft spesielt for barnefamilier. Støre løftet fram gratis aktivitetsskole for alle barn og en «helhetlig skoledag» hvor barn får gjort unna lekser, fotballtrening og korps som andre gode eksempler.

Jammen Støre da. Hvorfor ikke heller fjerne bompengene i Norge?

Vi har da virkelig penger nok. Og det tjener alle på. Ikke bare barnefamilier.
Men Støre durer fram. Han har løsningen på det meste. Ukontrollert innvandring og dårlig integrering fører til økt mistillit og høyrepopulisme. Se på Sverige under Reinfeldt, og på Tyskland etter flyktningkrisen.

Kontrollert innvandring og god integrering, derimot: Det gjør samfunnet mer mangfoldig på en god måte som styrker oss, sa partilederen.

Det er som man lurer på hvilken jord Støre lever på. For når han trekker frem Sverige som et godt eksempel. Enten det er under Reinfeldt eller Stefan Löfven som styrer et Sverige i krise med No Go Soner, bilbranner og en innvandring som er fullstendig ute av kontroll. Tyskland under Merkel og listen bare fortsetter og fortsetter. Men det er fakta han unnlater å snakke om.

Vi får bare håpe at Støre aldri får sitte ved roret på denne skuten. Til det trengs det noen som innser realitetene vi lever i. Enten det gjelder innvandring, økonomi eller velferd.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.