Fra universitetet i Durham. Foto: Des Blenkinsopp/Wikimedia Commons
annonse

Den 24 år gamle Angelos Sofocleous har fått sparken fra universitetet i Durhams filosofiavis, fordi han konstaterte at «kvinner ikke har peniser». Det rapporterer Daily Mail.

Angelos Sofocleous jobbet som viseredaktør ved universitetet i Durhams filosofiavis, men da han retweetet en artikkel der det ble påpekt at kvinner ikke har mannlige kjønnsorganer, mistet han straks denne stillingen.

Foto: Privat skjermdump

Konstateringen skapte ramaskrik blant såkalte LHBT-aktivister, og innlegget skal blant annet ha blitt kalt for «skremmende transfobisk dritt». Filosofiavdelingen ved universitetet begrunnet oppsigelsen med at de «har en plikt til å agere for alle medlemmers beste» og at universitetet «ikke tolererer handlinger grunnet i rasisme, sexisme eller transekskluderende følelser».

annonse

Sofocleous var imidlertid også ansatt i universitetets tidsskrift på nett, kalt The Bubble. Men også i denne stillingen er han uønsket etter sin «omstridte» tweet. Det er dette han selv finner aller mest absurd.

– Forklaringen for at jeg ble fjernet som redaktør for the Bubble var verre. Jeg fikk vite at min rolle i avisen krevde at jeg var upartisk. Å være upartisk krever imidlertid at man ikke har noen synspunkter i det hele tatt, i det minste ikke når det gjelder kjønn, sier eks-redaktøren.

Han understreker dessuten at det han sa er et biologisk faktum, men tar også høyde for at han kan ha feil.

annonse

– Jeg kan ta feil, og kvinner kan virkelig ha peniser, selv om jeg tror at så ikke er tilfelle.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse