Illustrasjonsbilde av FN-bygget i New York. Foto: REUTERS/Jason Reed
annonse

Resett skrev forleden om FNs plan for å flytte opp mot 250 millioner migranter fra hovedsakelig Afrika til mer utviklede land. Nå fortsetter FNs høykommisær for flyktninger Fillippo Grandi i samme spor. Han avviser at Europa har opplevd en migrantkrise.

Tvert i mot mener Grandi at «migrasjon er en kilde til framskitt og rikdom», og at EUs politikere må slutte å krangle over «noen få båter» som ankommer Europa.

Migrasjonen er – i følge FNs flyktningeråd: «uunngåelig, nødvendig og ønskelig».

annonse

Grandi fortsetter:

– Å konstant problematisere migrasjon skaper en atmosfære av frykt og endog fiendtlige holdninger, som er veldig farlig og resulterer i en ond sirkel som styrker motstanden mot migrasjon. Dette gjør det vanskelig å løse problemene med illegal migrasjon.

Grandi er bekymret for den reduserte NGO-aktiviteten i Middelhavet etter at italienske myndigheter ved flere anledninger har nektet båtene adgang til sine havner.

annonse

Det Europa trenger, er i følge Grandi flere lovlige innganger for migranter til Europa. Helt i tråd med FNs planer.

Nå avdøde Peter Sutherland, tidligere representant for FNs generalsekretær i spørsmål om internasjonal migransjon og utvikling, gikk enda lengre. Etter hans mening måtte Europa åpne sine grenser for absolutt alle som ville komme hit – inkludert økonomiske migranter.

 

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse