BBCs hovedkvarter i London. Foto: AP Photo/Frank Augstein
annonse
annonse

BBC har underrettet sine ansatte om at de ikke lenger må invitere klimaskeptikere til sine debattpaneler. Den britiske statskanalen skriver i en instruksjon til de ansatte at de må være bevisste på såkalt «falsk balanse».

Rikskringkasteren erklærer i et notat at klimaendringene er et faktum man ikke kan argumentere imot, og indikerer at det å la klimaskeptikere snakke i kanalen vil bli det samme som om man inviterte folk som mente at solen går i bane rundt jorden.

– Vær bevisste på «falsk balanse»: da klimaendringer er akseptert som noe som skjer, trenger du ikke en «fornekter» til å balansere debatten, heter det i instruksjonen.

annonse

BBC-journalistene blir nå fortalt at de ikke trenger å invitere «klimaskeptikere» for å oppnå upartiskhet heller.

– For å oppnå upartiskhet trenger du ikke å inkludere regelrette fornekteren for klimaendringer i BBCs dekning, på samme måte som du ikke ville inkludert noen som nekter at Manchester United vant 2-0 på lørdag.

Benny Peiser leder Global Warming Policy Foundation. Han sier at BBCs posisjon angående klimaskeptikere har vært statisk i årevis, men at det først nå har blitt formelt uttrykket.

– Notatet gjør skriftlig det de fleste har visst de siste ti årene, at alle som er skeptiske til klimaalarmisme ikke er velkomne til BBC, sier Peiser.

annonse

Han presiserer at klimaendringene skjer, men at det snarere er en diskusjon om i hvilken grad de er menneskeskapte.

– BBC tar standpunkt på et veldig kontroversielt område. Klimaendringene er ekte og mennesker bidrar til det, men det er ikke så alarmerende som BBC får det til å virke som, sier Peiser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon