Illustrasjonsbilde. Foto: JOEL SAGET / AFP
annonse
annonse

En dansk sosiolog ved navn Lars Jørgensen er blitt permanent utestengt fra Facebook, fordi han kritiserte europeiske myndigheters håndtering av al-Qaida og White Helmets.

Jørgensen hadde cirka 4000 følgere og 4400 venner på plattformen, og den 25. september ble hans konto slettet for godt. Dette fordi han hadde stilt spørsmål ved hvordan europeiske myndigheter har omfavnet al-Qaida og White Helmets, i stedet for å stille dem for retten som krigsforbrytere.

Jørgensen har fortsatt en Twitter-konto han kan publisere fra, og et nettsted der han publiserer sin forskning og sine kommentarer.

annonse

Jørgensen har blant annet også vært kritisk til medienes dekning av Syria. Han mener at mediene bærer en del av ansvaret for hvor alvorlig krigen har vært. I en artikkel, som også er blitt publisert i Steigan.no, skriver Jørgensen blant annet:

– Det er derfor avgjørende å forstå at Vestens kriger ble ført på løgner, hvor alle medier, politikerer og akademikere løy og fikk hele befolkningen til å bifalle ødeleggelse av hele nasjoner, og drap på hundretusenvis av uskyldige mennesker.

Litt før hans konto på Facebook ble slettet skrev han også om akademikere som ikke makter å håndtere sannheten om Syria.

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon