Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NicoElNino
annonse
annonse

Mange dansker ble opprørt etter den franske presidentens korte besøk i landet i august. Det er kanskje ikke så rart siden han i en tale benektet det danske folks eksistens, intet mindre. Og det var slett ingen spøk. Media greide først å dysse ned den kontroversielle påstanden i Macrons tale, men den franske presidentens mening om danskene ble snart kjent, blant annet gjennom TV2 Nyheder.

Det var da globalisten Macron luftet sitt syn på nasjonale folkeslag, og han hevdet at det ikke finnes noe fransk folk, at han la til – dette gjelder også danskene. Som et svar på et spørsmål fra publikum om nasjonal identitet sa han: «Ekte dansker finnes ikke, dere er europeere. Ikke en gang deres språk er dansk, det er europeisk.»

Dronning Margrethe var til stede under seansen, hun kan neppe ha følt seg komfortabel.

annonse

Det var heller ikke særlig smart av Macron å snakke nedsettende om sitt eget folk under et statsbesøk. Han kritiserte nemlig sine landsmenn for å være motstandere av forandringer. Dermed hisset han på seg franske politikere og fagforeningsledere nok en gang. Macrons  popularitet i hjemlandet ligger som kjent å et lavmål allerede. Normalt hadde rådgivere grepet inn, men presidenten bruker kun sin kone, gymnaslæreren, som rådgiver, og mange stiller spørsmål om hennes kapasitet.

Vi som har hatt et forhold til Danmark fra vi var barn, har altså tatt feil. Landet slik vi har lært det å kjenne, inkludert innbyggerne, eksisterer egentlig ikke. Vi kjenner den samme retorikken fra Norge. Macron nevner ikke dansk kultur i noen form, som det har tatt generasjoner å bygge opp. Det er kun det maktpolitiske og økonomiske Macron er opptatt av når han som EUs talsmann forsøker å av nasjonalisere europeiske stater, denne gang Danmark. Alt skal styres fra Brussel og Den europeiske sentralbank i Frankfurt. Glem kultur, historie og egenart.

EU intensiverer forsøket på å benekte folkegruppers eksistens, det er en del av strategien.

Etter Angela Merkels oppsiktsvekkende uttalelse: «Jo, islam hører hjemme i Tyskland!» fulgte Tysklands president Frank-Walter Steinmeier opp med erklæringen om at «Tyskland er en nasjon av immigranter, og slik vil det fortsette å være,» og videre : «Det finnes ingen halvt eller hele tyskere, ingen etniske eller såkalte nye tyskere.»

annonse

Fornektelse av egen og andre nasjoner viser hvor farlige og skruppelløse disse politikerne er, og de tilhører samme globalistiske elite og nettverk, der makt og penger styrer hensynsløst, svært likt en mafia. Protester skal straffes med å innskrenke ytringsfriheten, sosiale medier skal sensureres og ordet demokrati defineres på nytt. Land som Ungarn, Italia, Polen og Tsjekkia, som ikke vil underkaste seg migrasjonspolitikken og EUs beslutninger, skjelles ut og straffeforfølges fra Brussel.

Tyske medier stiller igjen spørsmål ved Angela Merkels fremtid som regjeringssjef etter at hennes nære venn og allierte Volker Kauder mistet posisjonen som parlamentarisk leder for de konservative. Et forsmedelig nederlag i Forbundsdagen, som vekker oppsikt.

Volker Kauder var ingen hvem som helst i Merkels partiorganisasjon. Han var en svært effektiv gruppeformann og han gjorde det Merkel befalte. Valgnederlaget var ikke et uttrykk for kritikk av Kauder for manglende kvalifikasjoner, men et uttrykk for at Merkels autoritet er i oppløsning, skriver tyske kommentatorer. Hun har mistet grepet om den politiske situasjonen, om velgerne, og hun har mistet grepet om sin egen parlamentariske gruppe.

Merkel-epoken går mot slutten, er overskriften i flere tyske aviser. Nesten som gledesutbrudd, tenker man. Og Tyskland opplever daglig kaotiske tilstander, som bekymrer folk flest og som Merkel får ansvaret for.

På motsatt side av globalistene finner vi Donald Trump. For ham er nasjonene demokratiets forutsetning og ikke noe fiktivt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon