Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Fredag morgen ble det oppdaget at noen hadde spraymalt «bacon» på en av veggene på en moské og såkalt islamsk senter i Newcastle. Det rapporterer Newcastle Chronicle.

Foto: Skjermdump

– Dette er et opprørende angrep på vårt lokalmiljø. Heaton er elsket for sitt mangfold, sier lokalpolitikeren John-Paul Stephenson fra Labour.

Han mener at dette «angrepet» går imot alt man står for i lokalmiljøet.

annonse

– Dette angrepet går imot alt vi står for. Tjenestepersoner vil i møte med moskeen diskutere dette og tilby den støtten vi kan. Angrep som dette vil ikke bli tolerert i vårt lokalmiljø, sier Stephenson.

Bystyret i Newcastle sørget raskt for å fjerne grafittien samme morgen, og forklarte at de har som målsetting å «fjerne alle krenkende, rasistisk og sexistisk grafitti innen to arbeidsdager». Der dette ikke er mulig skal grafittien skjules.

Lignende hendelser involverende svinekjøtt og muslimske, religiøse institusjoner får vanligvis alvorlige konsekvenser. Den 35 år gamle Kevin Crehan ble for eksempel dømt til et år i fengsel for å ha lagt igjen noen baconsmørbrød utenfor Jamia-moskeen i Bristol i 2016.

annonse

BBC og andre britiske medier har tatt til å referere til slike hendelser som «baconhatkriminalitet».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon