En politimann holder tak i den venstrevridde voldsutøveren på Tøyen torg. Foto: Privat skjermdump/Lars Thorsen
annonse
annonse

Den maskerte mannen som utøvde vold mot Lars Thorsen fra SIAN under en markering mot rasisme på Tøyen på fredag er etter det Resett kjenner til en gammel kjenning av politiet. Vedkommende har hatt tilknytning til svindeldømte SOS Rasisme og er nå aktiv i Tjen Folket

Mannen, som er født i 1993, ble tiltalt for vold mot et vitne i rettssaken mot SOS Rasisme. Den sammen mannen ble også arrestert etter et overfall på et bibliotek, der offeret endte på legevakta. Begge saker ble omtalt av Dagbladet. Han er aktiv i MMA-kampsport.

Under hendelsen på Tøyen på fredag viser videobildene at politimannen som grep inn lot voldsmannen løpe unna.

annonse

Operasjonsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt uttalte til Resett at angrepet på Lars Thorsen ble loggført i politiets registre.

– Det er registrert en hendelse der noen skal ha slått til Lars Thorsen. Dette ble loggført hos oss, men det førte ikke til noen pågripelse. Det ble ikke gjort noen anmeldelse, men dette avhenger av Thorsen selv.

På spørsmål om hvorfor politimannen lot gjerningsmannen slippe unna, sa Solberg:

annonse

– Det står ingenting om det i vår logg, så det har jeg ingen opplysninger om.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Skjermbilde fra Tøyen, voldsutøveren løper sin vei da politiet ikke ville arrestere han for overfall.
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon