Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny undersøkelse viser at et flertall av Norges befolkning mener metoo-kampanjen har hatt positive effekter.

Undersøkelsen Respons Analyse har gjort i samarbeid med Aftenposten viser at støtten til metoo-kampanjen er stor blant alle samfunnsgrupper, på tvers av alder, kjønn, bosted, utdanningsnivå og lønnsnivå.

60 prosent av de 1001 spurte mener metoo-kampanjen i stor grad har bidratt til å redusere seksuell trakassering i samfunnet, mens kun 15 prosent mener den i liten grad har hatt innvirkning. Like mange kvinner som menn mener kampanjen har redusert den seksuelle trakasseringen.

annonse

– Det er veldig mange. Dette viser at kampanjen har truffet bredt og at #metoo har satt seg i samfunnet, sier Fafo-forsker Mona Bråten til Aftenposten.

Samtidig er 82 prosent enige i at kampanjen satte søkelys på et reelt problem i samfunnet.

Undersøkelsen viser også at seksuell trakassering fremdeles forekommer. Fem prosent svarer at de i løpet av det siste halvåret har observert andre bli seksuelt trakassert, tre prosent svarer at de selv har opplevd å bli trakassert og to prosent svarer at de både har observert og selv blitt seksuelt trakassert.

annonse

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon