Danmark vil heller ikke i år ta imot kvoteflyktninger, opplyser landets utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg.
– Selv om vi har fått markant bedre kontroll på tilstrømmingen, er vi fortsatt i en situasjon der vi kjemper med å få integrert de mange flyktningene som er kommet til Danmark de siste årene, sier Støjberg.
– På tross av at flere flyktninger er kommet i arbeid, så er det fortsatt for mange som ikke forsørger seg selv. Det gjelder ikke minst kvinner, som bidrar altfor lite. Derfor har jeg besluttet at Danmark ikke skal ta imot kvoteflyktninger i 2018, heter det i en pressemelding fra utlendings- og integreringsministeren.
Danmark har siden 1989 i gjennomsnitt mottatt rundt 500 kvoteflyktninger i året, men innførte i 2016 full stopp med henvisning til stor tilstrømming av asylsøkerne.
Selv om det nå kommer langt færre asylsøkere til Danmark, har regjeringen besluttet at det fortsatt skal sies nei til å ta imot kvoteflyktninger. Alle de borgerlige partiene, samt Socialdemokratiet, stiller seg bak denne beslutningen.
Statsminister Lars Løkke forsvarer beslutningen og viser til at de fleste flyktninger som kommer, blir værende i Danmark.
Av de 105.000 flyktningene som har ankommet siden 1997, befinner 95.000 seg stadig i Danmark, ifølge Løkke.
– Selv om det høres logisk ut, er situasjonen den at ni av ti flyktninger ender opp med å være her permanent, og av mange forskjellig grunner går ikke det i lengden, sier Løkke.
– Jeg har to grunnleggende synspunkter som kjemper mot hverandre. Dersom man kommer hit som krigsflyktning, så skal man møtes med at det er midlertidig og at man skal hjem.
– Det andre synspunktet, som jeg føler like sterkt for, er at man om man kan skal forsørge seg selv mens man er her, for det gjør danske skattebetalere, sier Løkke.
– Den gordiske knute, som vi ikke har greid å hogge over, er hvordan vi forener dette, medgir han.
(©NTB)