Foto: Ludovic MARIN / AFP
annonse
annonse

Frankrikes president Emmanuel Macron har bedt en fransk kvinne som utrykket bekymring for sin minkende pensjon om å slutte å klage, og følge general Charles de Gaulles eksempel. Dette rapporterer Le Monde.

Presidenten kom med uttalelsene under 60-årsfeiringen av Frankrikes grunnlov på Charle de Gaulles hjemsted Colombey-les-Deux-Eglises, i det nordøstlige Frankrike. Presidenten sa følgende til kvinnen:

– Generalens barnebarn fortalte meg nettopp om at hans bestefars regel var: Du kan snakke veldig fritt, den eneste tingen vi ikke har rett til å gjøre er å klage. Jeg synes det er en en god praksis. Landet ville ha vært annerledes om det var slik.

annonse

Han fordømte kvinnen videre, og mente at hun burde prise seg selv lykkelig for at hun ikke lever i tidligere generasjoners Frankrike, og nyter godt av det moderne samfunnet man har i dag.

– Franskmennene ser bare hva som blir tatt ifra dem, sa president Macron.

Hans regjering har besluttet å øke pensjonistenes skattebyrde, for å kompensere for en redusert byrde for ansatte i privat sektor. Dette har medført protester fra landets pensjonister, som mener seg være «forrådt av nasjonen».

annonse

Nicolas Bay, representant i Europaparlamentet og tidligere Front National-politiker, kritiserer Macron for det som kan karakteriseres som forakt mot eget folk.

– I stedet for å lytte til franskmennene, forakter Macron dem. Når han er utenlands kritiserer ham dem åpent. Og når han møter dem på gaten, så refser og tukter han dem, sa Bay i respons til Macrons kommentarer.

Resett har tidligere rapportert om at den svært innvandringsliberale og globalistiske Emmanuel Macron er svært upopulær blant franskmennene. 71 prosent av befolkningen har stiller seg negative til presidenten. En annen undersøkelse avslører at 79 prosent av det franske folk anser ham for å være autoritær, og 71 prosent finner ham arrogant.

Den franske presidenten har tidligere sagt til Bloomberg i et intervju at folkemeningen ikke betyr noe for ham, og at han er nødt til å «reformere landet i dybden», selv om det er upopulært blant velgerne.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon