Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
annonse
annonse

Norske redaktører ser ut til å være overlykkelige over at de ikke vil få plagsomme spørsmål fra bråkmakeren Helge Lurås i Redaktørforeningen.

En av de mange redaktørene i Vårt Land, Jon Magne Lund, sendte til og med en takkemail. I en Facebook tråd hos informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband Espen Ottosen skriver han:

«Så bra at du orker å ta disse diskusjonene, Espen! Jeg sendte en takkemail til Norsk Redaktørforening da Lurås ble nektet medlemskap i NR; noe annet ville vært trist med tanke på foreningens seriøsitet».

annonse

Veggen til Ottosen er interessant å følge. Oppgjennom årene har han vært en god talsmann for konservative kristne, som vi for eksempel har sett ofte på Dagsnytt 18. Men siden Donald Trump ble valgt, har vi sett en økende tendens til at han slår til, ikke mot kristenmanns blod, men heller mot Resett-blod, Trump-blod eller Listhaug-blod.

Både Lund, Ottosen og hele etablissementet i hovedstrømsmediene ser ut til å fryde seg i moralsk forargelse over at Lurås har tillatt spekulasjoner om alle de nye medlemmene av KrF har vært organisert av sympatisører fra SV og AP.

Men det må da være greit å skrive om noe som engasjerer, og i denne kommentaren sto det tydelig at dette var spekulasjoner, ikke fakta. Det er ikke noe forskjellig fra når norske medier bruker fraser som «etter det Aftenposten erfarer…».

annonse

Journalister argumenterer for at de kan bruke slike fraser fordi folk flest stoler på hovedstrømsmediene, men det at Resett har så massiv suksess, viser tydelig til at tilliten til hovedstrømsmedier, uten kommentarfelt, forvitrer. Vi kan rett og slett ikke alltid stole på at det er gode kilder, ikke journalistenes meninger som ligger bak slike fraser.

Ottosen bruker i alle fall mye energi på Resett på veggen sin, selv om han ikke vil dele lenker for å gi Resett gratisreklame.

Reaksjonen til Lund er også interessant med tanke på at de må føle seg truet av en konkurrent som Resett som har greid å bli dominerende i norsk medievirkelighet, uten statlig pressestøtte.

Mitt sarkastiske innlegg fra 2011, Et redaksjonsmøte i Vårt Land, står seg godt den dag i dag, med mange relevante lenker som beskriver Vårt Lands ideologiske slagside.

Innlegget var meget godt likt og delt i sin tid, men etter at Titanic redaktør Alf Gjøsund la om Verdidebatt i sin tid, forsvant alle liker-klikk på gamle innlegg. Verdidebatt under Gjøsunds ledelse har blitt en vits, og stadig blir stemmer som Vårt Land ikke liker presset ut.

I eposten under alle nye innlegg og kommentarer i dag står det at Verdidebatt er «landets viktigste nettforum for debatt om verdier, religion, livssyn og samfunn».

Dette er en grov usannhet. Engasjementet på nettsteder som Resett, Document.no og Rights.no er langt større enn det som har blitt et ekkokammer for politiske korrekte meninger i Vårt Land.

Hos Resett er det hver dag 2000 kommentarer, og bare siste måned har over 3000 nye mennesker registret seg som kommentatorer på Resetts Disqus kommentarer.

annonse

Jon Magne Lund kan gjerne sende takkebrev til redaktørforeningen, men Resett er kommet for å bli, og være en brysom konkurrent for Vårt Land som har meget få artikler som er gratis å lese. La oss se hvordan Vårt Land hadde greid seg uten pressestøtte, uten sugerør ned i statskassen. Jeg tviler på om avisen hadde levd veldig lenge.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon